• 8 Μαΐου 2024,

Όλα βαίνουν καλώς στο γεμάτο φοιτητές ΔΙΠΑΕ Καβάλας

 Όλα βαίνουν καλώς στο γεμάτο φοιτητές ΔΙΠΑΕ Καβάλας

15 μέρες ομαλής λειτουργίας συμπλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα το ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Τα μαθήματα άρχισαν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, συνεχίζονται καθημερινά και κανονικά.

Τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού υλοποιούνται όπως είχαν προβλεφθεί κι έτσι 1) Στην κεντρική πύλη γίνεται έλεγχος φοιτητών-καθηγητών-εργαζόμενων 2) Η καθαριότητα είναι συστηματική και ενισχυμένη, προς το παρόν από εποχιακό προσωπικό.

Κατόπιν τούτου δεν υπάρχουν ούτε παράπονα αλλά ούτε και γκρίνιες. Όλα αυτά ξεχάστηκαν αφού το ΔΙΠΑΕ Καβάλας γέμισε με κόσμο, είναι ένα «ζωντανό» πανεπιστημιακό ίδρυμα. Τελικά οι αποφάσεις για δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δικαιώθηκαν στην πράξη. Υπάρχει φυσικά η προοπτική ειδικά ο τομέας της καθαριότητας να αποκτήσει κι άλλες δυνατότητες με την πρόσληψη του προσωπικού που έχει δρομολογηθεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες το κρούσμα που εντοπίστηκε προ λίγων ημερών σε καθηγητή του ΔΙΠΑΕ ξεπεράστηκε γρήγορα. Ο εμβολιασμένος καθηγητής νοσεί πολύ ήπια και είναι σε καραντίνα στην οικία του. Άλλα ίδια περιστατικά δεν φαίνεται να υπάρχουν. Ούτε σε καθηγητές, ούτε σε φοιτητές. Σε γενικές γραμμές το ΔΙΠΑΕ Καβάλας βρίσκει σωστό βηματισμό και συνεχίζει να προσέχει αφού ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται. «Θα είμαστε προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί ειδικά έως τα Χριστούγεννα», είπε στην Πρωινή ο κ. Δημήτρης Μπαντέκας.

Η επόμενη παρατήρηση αφορά την παρουσία των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ στην πόλη. Το κατά πόσο κινούνται εντός της Καβάλας, αγοράζουν, διασκεδάζουν κτλ κι έτσι ενισχύουν την τοπική οικονομία. Και σε αυτόν τον τομέα τα νέα είναι ευχάριστα. Οι φοιτητές ανεβαίνουν στο ΔΙΠΑΕ με το αστικό λεωφορείο, δημιουργούν κίνηση που φυσικά και είναι ευπρόσδεκτη στο Αστικό ΚΤΕΛ. Βγαίνουν στο κέντρο της πόλης, στα καταστήματα εστίασης.

Και κάποιες φορές διασκεδάζουν (επίσης στα καταστήματα εστίασης) μέχρι το επόμενο πρωί! Από τις 18 Οκτώβρη και μετά ήρθαν στην Καβάλα και εγκαταστάθηκαν σε σπίτι που νοίκιασαν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι. Οι πιο επιφυλακτικοί. Κάπως έτσι μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι η λειτουργία του ΔΙΠΑΕ Καβάλας είναι πλήρης. Όπως παλιά.

Εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Καβάλας

Η διοίκηση του ΔΙΠΑΕ Καβάλας είναι σε στενή συνεργασία και συνεννόηση με το Νοσοκομείο κι έτσι οι φοιτητές που θέλουν να εμβολιαστούν εξυπηρετούνται. Αρκεί φυσικά να δηλώσουν ότι έχουν αυτήν την πρόθεση. Η απόσταση ΔΙΠΑΕ- Νοσοκομείου είναι μικρή κι ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Κάποιοι φοιτητές πήγαν και εμβολιάστηκαν αλλά οι περισσότεροι περιγράφονται εμβολιασμένοι στον τόπο κατοικίας τους και πριν αρχίζουν τα μαθήματα.

Το ΔΙΠΑΕ στο μεταξύ δημιουργεί εμβολιαστικό κέντρο στη Σίνδο:

«Η ημερομηνία έναρξης  λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου στην Αλεξάνδρεια  Πανεπιστημιούπολη  του ΔΙ.ΠΑ.Ε  (Σίνδος) αλλάζει και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 από τις 09.30-15.30 δύο γραφεία μετά το ιατρείο.

Με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση σας καλούμε όλους εσάς  που δεν έχετε εμβολιασθεί μέχρι σήμερα να φροντίσετε  για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού σας, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό σας και τους συμφοιτητές σας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ομαλή εξέλιξη των σπουδών σας. Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, φοράμε μάσκα και ανοίγουμε το Πανεπιστήμιο».

Διαβάστε επίσης