• 26 Απριλίου 2024,

Όλοι μαζί για γέφυρα – περιμετρική

 Όλοι μαζί για γέφυρα – περιμετρική

Στην Αθήνα βρίσκεται από την Πέμπτη η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Εκεί θα παρακολουθήσει τις παραστάσεις της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ «Το Πατρογονικό». Παράλληλα όμως εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με θέμα τις σημαντικές εκκρεμότητες του δήμου, όπως την περιμετρική οδό και την αποκατάσταση της ζημιάς στην πεσμένη γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.

Η δήμαρχος συνάντησε την Πέμπτη τον γενικό γραμματέα του υπουργείο υποδομών κ. Δέδε κι όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ προωθεί μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Καβάλα. η δήμαρχος προσπαθεί να φέρει στην Καβάλα εκπρόσωπο του υπουργείου, εκπρόσωπο της Εγνατίας Οδού ΑΕ κι εκπρόσωπο της περιφέρειας ΑΜΘ, προκειμένου να συζητηθεί με τον Δήμο Καβάλας το θέμα των μελετών της περιμετρικής αλλά και η αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας.

Η δήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξη για την υλοποίηση της συναντήσεως. Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ συνάντησε πριν από λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, οι ανακοινώσεις του οποίου αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα. Την επίσκεψη της δημάρχου στο υπουργείο υποδομών και τη συνάντηση με τον κ. Δέδε δε φαίνεται πως γνώριζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Το σενάριο πάντως που προωθεί η Δήμητρα Τσανάκα, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ώστε να συζητήσουν και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις, είναι σίγουρα θετικό έστω κι αν υλοποιείται δύο μήνες μετά το αρχικό γεγονός, δηλαδή την κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης