Οι συνέπειες των διακοπών ρεύματος που συνεχίζονται

 Οι συνέπειες των διακοπών ρεύματος που συνεχίζονται

Με περίεργο τρόπο ξύπνησαν χθες το πρωί οι κάτοικοι στην πόλη της Καβάλας. Διαδοχικές, σύντομες ή μεγαλύτερης διάρκειας, διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε μια ευρύτερη περιοχή της συνοικίας των Ποταμουδίων, της Χωράφας, του Βύρωνα, κλπ. Παρά τους ισχυρισμούς του ΔΕΔΔΗΕ, ότι η περιοχή όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα ήταν μικρή, ωστόσο οι μαρτυρίες των κατοίκων της πόλης επέμεναν για το αντίθετο.

Αγανακτισμένοι Καβαλιώτες διαμαρτύρονταν για το φαινόμενο των διακοπών ρεύματος επικοινωνώντας και μιλώντας σχετικά στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ. Οι συνθήκες ωστόσο φαίνεται πως είναι πολύ πιο σοβαρές. Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμΕΑ Μάκης Κρεμύδας, οι συχνές διακοπές ρεύματος των τελευταίων ημερών μέσα στην πόλη της Καβάλας, προκαλούν αγωνία και άγχος σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία πρέπει να έχουν διαρκώς ηλεκτροδότηση στις οικίες τους προκειμένου να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα η θεραπεία τους.

Χθες εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που ήταν τελικά μεγαλύτερη αφού ξεπέρασε την μία ώρα σε δύο σχολεία δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα, διότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης των καλοριφέρ. Αρχικά διαμαρτυρίες διατυπώθηκαν από το 19ο δημοτικό σχολείο του Βύρωνα όπου δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση. Οι δάσκαλοι κράτησαν τους μαθητές στο σχολείο και το ρεύμα επανήλθε σχετικά σύντομα. Το σχολείο θερμάνθηκε και το μάθημα συνεχίστηκε κανονικά.

Αντίθετα, στο σχολικό συγκρότημα του 7ου γυμνασίου και 2ου λυκείου οι μαθητές περίμεναν την αποκατάσταση της διακοπής, που όσο αργούσε τόσο τα παιδιά δυσφορούσαν. Έτσι οι καθηγητές άφησαν τους μαθητές ελεύθερους και στα δύο προαναφερόμενα σχολεία τελικά το μάθημα δεν πραγματοποιήθηκε.

Η πληροφορία σύμφωνα με την οποία λόγω ζέστης προχώρησαν σε αποχή ορισμένοι μαθητές του 6ου λυκείου δεν επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρος της ενιαίας δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Πέτρο Πετρόπουλο.

Οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Καβάλα άρχισαν με το κύμα κακοκαιρίας την Τετάρτη. Παρατεταμένες και ενοχλητικές, προκαλούν αγανάκτηση στους Καβαλιώτες και ειδικά όταν έχουν μακρά χρονική διάρκεια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πάρκου Φαλήρου που το βράδυ της Πέμπτης ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι. Προφανώς εξαιτίας της διακοπής το προηγούμενο βράδυ αποριθμήστηκε η λειτουργία των φωτιστικών.

Οι διακοπές του ρεύματος οφείλονται στην αύξηση των φορτίων, δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος του συνδέσμου εργολάβων ηλεκτρολόγων Τάσος Μεταξάς. Φάνηκε μάλιστα να δικαιολογεί τον ΔΕΔΔΗΕ εξηγώντας ότι επειδή δεν λειτουργούν οι κεντρικές θερμάνσεις, οι πολίτες προκειμένου να ζεσταθούν αγοράζουν ηλεκτρικά σώματα αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση και κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην αντέχει το δίκτυο της Καβάλας.

Για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ρεύμα κόβεται κι επανέρχεται εντός λίγων δευτερολέπτων, ο κ. Μεταξάς διευκρίνισε ότι είναι καλύτερο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες να κατεβάζουν τους γενικούς διακόπτες στη διάρκεια των σύντομων διακοπών. Αναφορικά με τη χθεσινή διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποίησε πως οφείλονταν σε βλάβη εναέριου υποσταθμού στην περιοχή των Ποταμουδίων.

Διαβάστε επίσης