• 26 Απριλίου 2024,

Προβλήματα θέρμανσης στις εστίες του ΤΕΙ

 Προβλήματα θέρμανσης στις εστίες του ΤΕΙ

Τα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στις Εστίες της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Καβάλας, αλλά και όσοι νοικιάζουν σπίτια και στερούνται το επίδομα θέρμανσης, αναδεικνύει η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ.

Οπως αναφέρει, «στις Εστίες της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Καβάλας δεν λειτουργεί όλες τις ώρες επαρκώς η κεντρική θέρμανση, ενώ σε αρκετά δωμάτια υπάρχουν χαλασμένα σώματα, με αποτέλεσμα οι οικότροφοι να αξιοποιούν ό,τι θερμαντικό μέσο διαθέτουν. Σε πολλά δωμάτια μάλιστα δεν υπάρχει καν ζεστό νερό! Παρά τις κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων το προηγούμενο διάστημα, τα προβλήματα παραμένουν, με την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων να θεωρούν τις ανάγκες των φοιτητών “περιττό κόστος”.

Εκατοντάδες φοιτητές που αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι για να σπουδάσουν δεν δικαιούνται ούτε το σημερινό πενιχρό επίδομα θέρμανσης (!), αφού θεωρούνται “προστατευόμενα μέλη” των οικογενειών τους», προσθέτει ακόμα η Οργάνωση, που απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών και της νεολαίας: Εξασφάλιση επαρκούς θέρμανσης σε όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια, ΤΕΙ και φοιτητικές Εστίες, εξασφάλιση ζεστού νερού σε όλες τις Εστίες, χορήγηση έκτακτου επιδόματος θέρμανσης σε φοιτητές που νοικιάζουν δωμάτια. (Πηγή rizospastis.gr)

Διαβάστε επίσης