Όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι επανήλθαν στο Νοσοκομείο

 Όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι επανήλθαν στο Νοσοκομείο

Στην εργασία τους στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι από χθες εργαζόμενοι που δεν εμβολιάστηκαν και βρίσκονταν σε πολύμηνη αναστολή.

Η επιστροφή δεν ήταν εύκολη υπό την έννοια ότι από νωρίς χθες το πρωί ακολουθήθηκαν συγκεκριμένες «πλούσιες» γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως άλλωστε προβλέπονταν από το Υπουργείο Υγείας.

Για το Νοσοκομείο Καβάλας η εξέλιξη είναι θετική αφού όλοι όσοι επέστρεψαν ήταν και είναι απαραίτητοι στη λειτουργία. Αρχικά να σημειώσουμε ότι επέστρεψαν όλοι. Περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι πολλών και διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι νοσηλευτές και τραυματιοφορείς υπολογίζονται περίπου 20. Άλλοι τόσοι είναι οι διοικητικοί και τεχνικοί εργαζόμενοι. Υπάρχει τέλος ένας πολύ μικρότερος αριθμός γιατρών, όλοι τους σχεδόν ειδικευόμενοι.

Όπως είπε στην Πρωινή ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Γερόπουλος, οι μη εμβολιασμένοι τοποθετήθηκαν εκεί που υπήρχε η δυνατότητα (λόγω της ειδικότητας τους) και εκεί που υπήρχε ανάγκη. Με λίγα λόγια δεν επανήλθαν όλοι εκεί που εργάζονταν πριν τεθούν σε αναστολή. Αυτό έγινε επειδή εν τω μεταξύ προσελήφθη κι άλλο προσωπικό που συνεχίζει να εργάζεται στο Νοσοκομείο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται αλλά δεν λύνεται πλήρως είναι αυτό της έλλειψης νοσηλευτών. Σημειώνουμε ότι ως την Άνοιξη το Νοσοκομείο περιμένει κι άλλους νοσηλευτές. Θα επιλεγούν με κριτήρια ΑΣΕΠ από τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη κι υπολογίζεται ότι θα είναι τουλάχιστον 20 άτομα.

*Από την Κυριακή 1η Γενάρη επανήλθαν στο ΕΚΑΒ Καβάλας δύο μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης