• 23 Απριλίου 2024,

Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του αρχικού κτιρίου του ΕΚΑΒ Καβάλας

 Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του αρχικού κτιρίου του ΕΚΑΒ Καβάλας

Το προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται συντήρηση και ανακαίνιση του αρχικού κτιρίου, στο οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ Καβάλας. Στην Παιδόπολη. Η προχθεσινή επίσκεψη στο ΕΚΑΒ για τη δωρεά του αυτοκινήτου και του απινιδωτή, «αποκάλυψε» την μεγάλη προσπάθεια που είναι σε φάση ολοκλήρωσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι το ΕΚΑΒ Καβάλας εδώ και καιρό διαθέτει δύο κτίρια. Στο αρχικό και σχεδόν ιστορικό προστέθηκε διπλανό. Προετοιμάστηκε διατέθηκε στις διοικητικές τεχνικές υπηρεσίες και στο τηλεφωνικό κέντρο.

Το αρχικό κτίριο του ΕΚΑΒ Καβάλας, εκεί που πρωτολειτούργησε πριν 20-25 χρόνια, είναι από αυτήν την άποψη αδικημένο. Εξ αυτού του λόγου το προσωπικό ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια που είχε αποτέλεσμα.

Βρήκε ιδιώτες που έκαναν προσφορές κι έτσι εξασφαλίστηκε η ανακαίνιση του.

Ανανέωση του εξοπλισμού του. Εκτός από τις δωρεές συνέδραμε και η υπηρεσία. Τελικά έγινε και συνεχίζεται καλή δουλειά που αφορά τα αποδυτήρια, το χώρο αναμονής των διασωστών, την αποθήκη και το χώρο του γιατρού.

Ας μην ξεχνάμε ότι το ΕΚΑΒ Καβάλας όταν πρωτοδημιουργήθηκε και λειτούργησε, πλέον όχι ως υπηρεσία ασθενοφόρων του Νοσοκομείου, είχε την έδρα του στο Σανατόριο (πάνω Νοσοκομείο εκείνα τα χρόνια). Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παιδόπολη.

Κι από ένα κτίριο που ήταν αρχικά αρκετό, σήμερα υφίσταται σε δύο. Το πιο πρόσφατο μάλιστα διαθέτει εκτός από ισόγειο και πρώτο όροφο.

Διαβάστε επίσης