Ολονύχτια διακοπή ρεύματος στη Λεύκη – Παράπονα του συλλόγου ΑμεΑ

 Ολονύχτια διακοπή ρεύματος στη Λεύκη – Παράπονα του συλλόγου ΑμεΑ

Εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όλο το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, ο οικισμός της Λεύκης. Δέκα έως δεκαπέντε οικογένειες, που κατοικούν στην περιοχή της Λεύκης και στην Άνω και στην Κάτω Λεύκη, πέρασαν το βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ΔΕΔΔΗΕ επιδιόρθωσε τη ζημιά νωρίς το πρωί της Τρίτης, όταν και το ρεύμα επανήλθε.

Παρόλα αυτά μία δύσκολη νύχτα εξαιτίας του ηλεκτρικού ρεύματος, πέρασε στη Λεύκη μόνιμος κάτοικος της περιοχής, που είναι ταυτόχρονα, άτομο με ειδικές ανάγκες.

Όπως μας ενημέρωσε χθες ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ και ο Πρόεδρός του Μάκης Κρεμύδας, ο 60χρονος άνδρας με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα, τηλεφώνησε στον ΔΕΔΔΗΕ όταν κόπηκε το ρεύμα και στην οικία του, δηλώνοντας ότι θα έπρεπε να διορθωθεί γρήγορα η βλάβη, καθώς στο σπίτι του χρησιμοποιεί κάθε νύχτα μηχάνημα για προβλήματα αναπνοής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ φαίνεται να του απάντησε ότι η βλάβη δεν ήταν δυνατό να διορθωθεί το βράδυ κι ότι θα διορθώνονταν το πρωί. Φαίνεται επίσης ότι ο ίδιος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ να του συνέστησε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Ο άνδρας που εκτός αναπνευστικών έχει και σοβαρά κινητικά προβλήματα, ήταν αδύνατο να μεταβεί στο νοσοκομείο κι έτσι πέρασε ένα μαρτυρικό βράδυ, γεμάτο αγωνία.

Το πρωί το ρεύμα επανήλθε και το μηχάνημα για τις άπνοιες που χρησιμοποιούσε, μπορούσε να λειτουργήσει.

Με την ευκαιρία ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας διαμαρτύρεται, εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν βλάβες στο κέντρο της πόλης, να διορθώνονται αμέσως και σε περιοχές όπως η Λεύκη να διορθώνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Πάντως ο ΔΕΔΔΗΕ ισχυρίζεται ότι ήταν τέτοια η φύση της βλάβης, που δε μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια το βράδυ. Δεν πείθεται από την εξήγηση ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, που είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Εμάς αρχικά μας θίγει το γεγονός ότι όταν αναφέρει κάποιος στον ΔΕΔΔΗΕ, στις βλάβες, ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διακοπή ρεύματος, αφορά άτομο με αναπηρία και μάλιστα άτομο που υποστηρίζεται από αναπνευστικό μηχάνημα, λόγω των απνοιών που παρουσιάζει και των πνευμονολογικών προβλημάτων του να του απαντούν ότι αν έχεις πρόβλημα να πας στο νοσοκομείο. Δηλαδή θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή η περιοχή της Λεύκης ή οποιαδήποτε απομακρυσμένη περιοχή, γίνει μία διακοπή, μία βλάβη της ηλεκτροδότησης, από κει και μετά θ΄ αποκατασταθεί το πρωί. Δηλαδή οι περιοχές αυτές είναι περιοχές που δεν λαμβάνονται υπόψη ή τις θεωρούν τριτοκοσμικές περιοχές, που πρέπει ν΄ αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο κι όχι με την προσήκουσα συμπεριφορά, που πρέπει να υποδεικνύονται και να συμβαίνει όταν προσωπικά αναφέρεται και ιδιαίτερα άτομο με αναπηρία με πρόβλημα πνευμονολογικής υποστήριξης. Μας λυπεί το γεγονός. Θέλουμε να το αναδείξουμε, γιατί θεωρούμε ότι οποιαδήποτε άλλη διακοπή στο κέντρο της πόλης η αποκατάσταση θα γινόταν πολύ πιο άμεσα. Προφανώς η Λεύκη ή οποιαδήποτε άλλη απομακρυσμένη περιοχή, δεν είναι στην προτεραιότητα που πρέπει να επιδεικνύει ο ΔΕΔΔΗΕ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία».

 

Διαβάστε επίσης