Πρόωρο τέλος κι αντικατάσταση του «Νικητή»;

 Πρόωρο τέλος κι αντικατάσταση του «Νικητή»;

Λόγω αποχώρησης του μηχανικού του διέκοψε χθες τα δρομολόγια του ο «Νικητής». Φημολογείται ότι σήμερα θα αποχωρήσει κι ο καπετάνιος! Σε γενικές γραμμές το μέλλον του πλοίου φαίνεται κι ακούγεται ότι είναι περιορισμένο. Υπάρχουν ήδη πληροφορίες ότι ο πλοιοκτήτης θα το αντικαταστήσει με άλλο, το οποίο κάτω από πλήρη μυστικότητα αγόρασε. Για να συμβεί η δρομολόγηση του υποτιθέμενου νέου πλοίου πρέπει νωρίτερα να αποφασίσει σχετικά το ΣΑΣ. Για αυτό λέγεται ότι θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτή την φορά έφυγε ο μηχανικός

Στις 10 χθες το πρωί διέκοψε εκ νέου τα δρομολόγια του στη γραμμή του Πρίνου, το φέρυ μπωτ «Νικητής». Είχε προηγηθεί αποχώρηση του μηχανικού, εξ αιτίας της οποίας το φέρυ μπωτ δε μπορεί να εκτελεί δρομολόγια, αν στο μεταξύ ο μηχανικός δεν αντικατασταθεί.

Έντονες είναι οι φήμες ότι με τον ίδιο τρόπο, πρόκειται ν΄ αποχωρήσει ο καπετάνιος του πλοίου. Με λίγα λόγια περιγράφεται η ακινητοποίηση του φέρυ μπωτ, ότι θα είναι πολυήμερη, χωρίς ωστόσο κι αυτό να είναι βέβαιο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όποιος θέλει ν΄ αποχωρήσει το πλήρωμα ενός πλοίου, οφείλει να προειδοποιήσει τον πλοιοκτήτη, ο οποίος έχει επτά ημέρες στη διάθεσή του να βρει αντικαταστάτη. Για την περίπτωση του μηχανικού παρήλθε το 7ήμερο, το οποίο λέγεται ότι τελειώνει σήμερα, για τον καπετάνιο του «Νικητή».

Κατά συνέπεια όσο καιρό θα υπάρχουν αυτού του είδους τα προβλήματα, στο πλήρωμα του σκάφους, τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου θα μένουν ανεκτέλεστα.

Διαβάστε επίσης