• 18 Μαΐου 2024,

Ομάδα Εργασίας του Δήμου Καβάλας για την επιτροπή Ελλάδα 2021

 Ομάδα Εργασίας του Δήμου Καβάλας για την επιτροπή Ελλάδα 2021

Με απόφαση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη συγκροτείται επιτροπή του Δήμου Καβάλας για την συμπλήρωση 220 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Η απόφαση εξηγεί και το αντικείμενο της επιτροπής:

Συστήνουμε άμισθη Ομάδα Εργασίας για τον σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση δράσεων από τον ∆ήμο Καβάλας και την υποβολή τους στη Επιτροπή «Ελλάδα 2021» αλλά και για την άλλων πολιτιστικών δράσεων για το έτους 2021 προς τιμή των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ως μέλη αυτής ορίζονται οι κάτωθι:

Μουμτσάκης Απόστολος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και ∆ημοτικής Αστυνομίας ∆ήμου Καβάλας, ως Πρόεδρος 2.Ταβουλτσίδου Χριστίνα, .Γενική Γραμματέας ∆ήμου Καβάλας 3.Κουμανίδου Κατερίνα, Προϊσταμένη ∆ημοτικής Βιβλιοθήκης ∆ήμου Καβάλας 4.Μπόσκου Ευφροσύνη, Ιστορικός-Εθνολόγος,Υπάλληλος του Τμήματος Προγραμματισμού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ∆ήμου Καβάλας. 5.Χαζαρίδης Νικόλαος, Ειδικός Συνεργάτης ∆ημάρχου για θέματα τύπου στο ∆ήμο Καβάλας 6.Χαρπαντίδης Kοσμάς, Νομικός, Συγγραφέας, Πρόεδρος ∆ημοτικού Ωδείου Καβάλας 7.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος, Ερευνητής Ιστορίας που διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. 8.Χιόνης Κωνσταντίνος, Ιστορικός 9.Απότας Κομνηνός, Θεολόγος-Ιστορικός Ερευνητής – Υπεύθυνος Ιστορικού Αρχείου ∆ημοτικού Μουσείου Καβάλας. 10.Αλεξία Βαρβέρη, Καθηγήτρια Μουσικής. 11.Τζανάκος Χρήστος, Πλοίαρχος Ε.Ν.-Πλοηγός-Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ∆ημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας 12.Λωλίδης Βασίλειος, ∆ημοσιογράφος – Ανταποκριτής ΑΠΕ –ΜΠΕ

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι: Η υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο των εορτασμών της Επανάστασης του 1821 στην «Επιτροπή 2021». Η υλοποίηση προτάσεων που θα εγκριθούν από την Εθνική Επιτροπή «Ελλάδα 1821 -2021».

Η οργάνωση και υλοποίηση λοιπών πολιτιστικών δράσεων για το έτος 2021. O σχεδιασμός και η οργάνωση της λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου (∆ημοτικής Πινακοθήκης) και της εγκατάστασης – παρουσίασης συλλογών σε αυτό.

Η διοργάνωση των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ -2021 τον Ιούνιο και Ιούλιο στην Καβάλα. Η Προβολή – ανάδειξη του ∆ήμου Καβάλας και της ∆ημοτικής Βιβλιοθήκης στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη. Η Έκδοση των Πρακτικών των Συνεδρίων που έγιναν στην Καβάλα: α. Για την ανάδειξη της Ιστορία της. (2017) . β. Του ΙΗ Πανελλαδικού Ναυτικού Συνεδρίου. (2018) . γ. Του Συνεδρίου για την Ιστορία του Καπνού. (2018) .

Η κατάρτιση του προϋπολογισμού των παραπάνω δράσεων. Η επικοινωνία και η προώθηση των δράσεων αυτών. Γ. Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας ορίζεται ο κ. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος και οργανωτικός Γραμματέας της εν λόγω Ομάδας, ορίζεται ο κ. Νικόλαος Χαζαρίδης Ειδικός Συνεργάτης για θέματα τύπου του ∆ημάρχου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης