• 18 Μαΐου 2024,

Ομάδα πυρασφάλειας για το συνοικιακό σύλλογο της Χωράφας

 Ομάδα πυρασφάλειας για το συνοικιακό σύλλογο της Χωράφας

Από την ιστοσελίδα του συνοικιακού συλλόγου της Χωράφας στο διαδίκτυο πληροφορούμαστε ότι και φέτος ο σύλλογος με εθελοντές μέλη του θα δραστηριοποιηθεί στην φύλαξη – πυροπροστασία.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην Πρωινή η πρόεδρος του συλλόγου υπάρχει ομάδα πυρασφάλειας που δύο φορές την εβδομάδα θα περιπολεί στο περιαστικό δάσος. Σε σημείο κοντά στην ομώνυμη συνοικία. Το διοικητικό συμβούλιο του συνοικιακού συλλόγου προβληματίζεται για το αν θα πραγματοποιήσει στη Χωράφα τις διήμερες εκδηλώσεις 25 και 26 Ιουλίου.

Το γνωστό λαϊκό πανηγύρι του. Μάλλον δεν θα γίνουν -είπε στην Πρωινή-  η πρόεδρος του συλλόγου, εξηγώντας ότι αυτή η απόφαση αναμένεται να παρθεί λόγω των μέτρων που ισχύουν κι αφορούν την πρόληψη του κορωνοϊού.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο κόπηκαν τα χόρτα στην ίδια συνοικία η Πρόεδρος Χαρούλα Τσαταλμπασίδου απάντησε ότι τέτοια εργασία έκανε και ο Δήμος με την υπηρεσία καθαριότητας αλλά και ο σύλλογος με τα μέλη του.

*Η ανακοίνωση πρόσφατα του συλλόγου αναφέρει ότι: «Η Πρόεδρος και το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας, παρακαλεί τους κατοίκους -μέλη της συνοικίας του, που τα σπίτια τους είναι πλησίον του βουνού , όπως κάνουν κάθε χρόνο έτσι και φέτος να προσέχουν και να επιβλέπουν την γύρω περιοχή .προς αποφυγή πυρκαγιάς.

Επίσης όποιοι περπατούν στο περιαστικό δάσος της περιοχής μας ή πηγαίνουν να περάσουν λίγες ώρες σαν εκδρομή με την οικογένειά τους , ας είναι λίγο προσεχτικοί με τα τσιγάρα τους και με ότι πετάνε ,προς αποφυγή πυρκαγιάς. Ο Πολ. Σύλλογος Χωράφας ,όπως κάνει κάθε χρόνο έτσι και φέτος με την ομάδα πυρασφάλειας , θα προσέχει και θα προστατεύει όσο καλύτερα μπορεί το περιαστικό δάσος της περιοχής της. Σας ευχαριστώ».

Διαβάστε επίσης