• 5 Μαΐου 2024,

Διακοπές νερού από την ερχόμενη εβδομάδα σε όσους χρωστούν στη ΔΕΥΑΚ

 Διακοπές νερού από την ερχόμενη εβδομάδα σε όσους χρωστούν στη ΔΕΥΑΚ

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έγινε γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε να ρυθμίσει το χρέος του προς τη ΔΕΥΑΚ. Με αυτήν την αφορμή ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης για το τι γίνεται με τους υπόλοιπους ιδιώτες ή εταιρείες που οφείλουν χρήματα σε αυτήν.

Για το νοσοκομείο ο Απόστολος Χρόνης είπε ότι εντός των ημερών θα αποσταλεί εξώδικο μετά το οποίο θα δρομολογηθεί και η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης του ποσού. Το οποίο θυμίζουμε ότι πλησιάζει ή ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Η ΔΕΥΑΚ είναι σε συζητήσεις για το χρέος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, από τους εκπροσώπους του οποίου πήρε υπόσχεση ότι το ζήτημα θα τακτοποιηθεί.

Για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ ο Απόστολος Χρόνης είπε:

«Στο ταμείο μας εξακολουθούν να μην υπάρχουν τα χρήματα που χρειαζόμαστε. Πολίτες και εταιρείες επωφελούνται της διαδικασίας των ρυθμίσεων αλλά πάλι τα έσοδα δεν επαρκούν. Έτσι μετά τα εξώδικα και την 10η Ιουλίου που λήγει η προθεσμία των ρυθμίσεων θα προχωρήσουμε στις πρώτες διακοπές νερού σε αυτούς που οφείλουν και δεν ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις της επιχείρησης».

Ο κ. Χρόνης τόνισε ότι τα χρήματα που εισπράττει η ΔΕΥΑΚ κάθε μέρα με τη λειτουργία του ταμείου της στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς μειώθηκαν. Από τις 25.000 ευρώ στις περίπου 15.000 ευρώ κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης