• 26 Απριλίου 2024,

Συνεχίζεται το κόψιμο των χόρτων μέσα κι έξω από την πόλη -Αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Καβάλας

 Συνεχίζεται το κόψιμο των χόρτων μέσα κι έξω από την πόλη -Αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Καβάλας

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας Κυριάκος Σταυρίδης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της Τρίτης, έκανε ενημέρωση για την δραστηριότητα της υπηρεσίας στην οποία είναι επικεφαλής.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στις εργασίες που συνεχίζονται για το κόψιμο των χόρτων και σε άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά. Από τα όσα είπε ο Κυριάκος Σταυρίδης προκύπτει το συμπέρασμα του σύμφωνα με το οποίο η ανακύκλωση αυξήθηκε το τρέχον έτος σε σχέση με το προηγούμενο. Όπως είπε εξαίρεση είναι ο μήνας Μάρτιος όταν η ανακύκλωση υποχώρησε αλλά αυτό έγινε δικαιολογημένα εξαιτίας των μέτρων της καραντίνας.

Σχετικά με το κόψιμο των χόρτων μέσα στην πόλη της Καβάλας ο Κυριάκος Σταυρίδης είπε:

«Είμαστε σε καλό επίπεδο. Πηγαίνουμε σε σημεία δεύτερη και τρίτη φορά για να κόψουμε χόρτα τα οποία στο μεταξύ μεγάλωσαν. Μπορεί και να ξεχάσαμε κάποια σημεία αλλά οι πολίτες μας τα υπενθυμίζουν με τηλεφωνήματα που κάνουν στην υπηρεσία και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο. Αυτή την εποχή δίνουμε προτεραιότητα στους δρόμους που οδηγούν στη θάλασσα, ειδικά στην περιοχή του Παληού. Ασχολούμαστε επίσης με σταθερές και μόνιμες κατασκευές (ομπρέλες) σε παραλίες του Παληού  και της Νέας Καρβάλης. Προειδοποιούμε να τα βγάλουν οι πολίτες που τα έβαλαν. Διαφορετικά θα τα βγάλουμε εμείς. Αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα».

Σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά που είναι επικίνδυνα και υπάρχουν πολλά και στον Αμυγδαλεώνα ο Κυριάκος Σταυρίδης είπε ότι είναι ενημερωμένος για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αγέλες σε άλλα σημεία, μέσα και έξω από την Καβάλα. Περιπτώσεις στις οποίες η υπηρεσία δίνει προτεραιότητα. Σε ερώτηση για τον καθαρισμό από τα χόρτα της διαχωριστικής νησίδας στο δρόμο για το Παληό απάντησε ότι είναι δουλειά που θα κάνει το συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ο Δήμος –είπε- θα καθαρίσει τις νησίδες στον κόμβο του Αγίου Σίλα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, του χρόνου μάλλον θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για την απομάκρυνση γλάρων από τις ταράτσες κατοικιών και πολυκατοικιών! Είναι μία πρωτοβουλία καινούργια που ο Δήμος Καβάλας προετοιμάζει για να την υλοποιήσει το 2021.

Σχετικά με τη διαδικασία της ανακύκλωσης ο Κυριάκος Σταυρίδης τόνισε ότι το ποσοστό φέτος αυξήθηκε σε σχέση με το 2019.

Όπως όμως σημείωσε η ανακύκλωση μειώθηκε τον μήνα της καραντίνας δηλαδή τον μήνα Μάρτιο, γεγονός πάνω-κάτω αναμενόμενο. Για την ανακύκλωση ο Κυριάκος Σταυρίδης είπε ότι χρειάζεται κι άλλη ενημέρωση του κόσμου καθώς -τόνισε- κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το τι βρίσκουν οι δημοτικοί υπάλληλοι στους μπλε κάδους. Κάδοι που προορίζονται μόνο για υλικά ανακύκλωσης.

 

Διαβάστε επίσης