• 26 Απριλίου 2024,

Επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στο χωριό του Αμυγδαλεώνα

 Επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στο χωριό του Αμυγδαλεώνα

Κάθε Καλοκαίρι συμβαίνουν τα ίδια γεγονότα, διαπιστώνονται τα ίδια προβλήματα μέσα στον Αμυγδαλεώνα.

Η αυξημένη κίνηση προς τις παραλίες των διερχόμενων αυτοκινήτων- κατοίκων τις περισσότερες φορές του Ν. Δράμας- δημιουργεί αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κεντρικό δρόμο του χωριού, το οποίο είναι (ας μη ξεχνάμε) τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας.

Προκειμένου οι… «έξυπνοι» οδηγοί να μην περιμένουν στο φανάρι, επιλέγουν παράδρομο. Μπαίνουν μέσα στο χωριό. Κινούνται σε στενούς δρόμους, αναπτύσσουν αυξημένες ταχύτητες. Με αυτόν τον τρόπο δεν περιμένουν στο φανάρι αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν κινδύνους σε σημεία του Αμυγδαλεώνα που ξαφνικά γίνονται σημαντικός δρόμος!

«Η ίδια κατάσταση διαπιστώνεται κάθε Καλοκαίρι. Κάθε χρόνια τα ίδια. Οδηγοί προτιμούν δρόμους μέσα στο χωριό. Τρέχουν σε δρόμους που παίζουν παιδιά. Αυτά έγιναν στο χωριό μας και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο» δηλώνει ο πρόεδρος του τοπικού κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης. Στην ερώτηση μας για τη παρουσία στην επίμαχη διασταύρωση τροχονόμου απαντά: «Εκεί όντως βρίσκεται συχνά τροχονόμος και διευκολύνει την κίνηση. Αλλά όχι πάντα. Όταν υπάρχει τροχονόμος τότε τα προβλήματα με την καθυστέρηση δεν υπάρχουν» συμπληρώνει.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι οδηγοί προς τις παραλίες ήταν πολλοί. Τα αυτοκίνητα επίσης. Η ουρά αμέσως δημιουργήθηκε στο κέντρο του χωριού. Απλώθηκε και προς τις δύο πλευρές. Τόσο προς Καβάλα όσο και προς Δράμα. Τότε, βλέποντας την ουρά και την μεγάλη αναμονή, οδηγοί που γνωρίζουν τα κατατόπια έστριψαν και μπήκαν μέσα στο χωριό. Οι μόνιμοι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά μπροστά στο σύντομο της διαδρομής (προς τη θάλασσα ή από τη θάλασσα προς το σπίτι) κανείς δεν τους έδωσε και μεγάλη σημασία.

Η κατάσταση είναι περίπου ίδια τα βράδια των θεατρικών παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Εξ αυτού του λόγου οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα ζητούν από την Τροχαία Καβάλας σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να είναι παρούσα. Ή αν γίνεται να μπορεί να ρυθμίζει σε μια διαφορετική λειτουργία τους φωτεινούς σηματοδότες προκειμένου το πράσινο φανάρι επί της κίνησης προς Δράμα ή προς Καβάλα να διαρκεί περισσότερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης