• 19 Μαΐου 2024,

Ομόφωνες αποφάσεις αλλά κι απουσίες

 Ομόφωνες αποφάσεις αλλά κι απουσίες

Συνεδρίασε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, έλαβε ομόφωνες αποφάσεις σε μια σειρά θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκε. Οι ομόφωνες αποφάσεις «ήρθαν» φυσιολογικά για δύο λόγους: 1) Τα θέματα ήταν μικρής γενικότερης σημασίας, όλα εσωτερικά της επιχείρησης. 2)Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν όσοι εκπροσωπούν την αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα απουσίαζε τόσο ο πρόεδρος του σωματείου, όσο και ο πρόεδρος του ΕΥΚ. Το γεγονός μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι. Πάντως δεν έχει ξανασυμβεί να απουσιάζουν όλοι μαζί οι προαναφερθέντες.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αρκετά ήσυχη για την επιχείρηση αλλά τα «ανοιχτά» θέματα της είναι πολλά και σοβαρά. Πρώτο είναι αυτό που μπήκε για τα καλά στο … ψυγείο κι αφορά την τιμολογιακή της πολιτική. Την περασμένη Δευτέρα δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, την περασμένη Πέμπτη δεν επανήλθε στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Επισήμως η πρόταση που διατύπωσαν Ξανθόπουλος- Σοφιανίδου (κι αυξάνει όπως λέγεται τα ποσά των λογαριασμών) είναι υπό μελέτη προκειμένου είτε να ισχυροποιηθεί με περισσότερα στοιχεία και παραδείγματα (αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις), είτε να αλλάξει. Η αλλαγή της πρότασης είναι κατ’ άλλους το πιθανότερο, κατ’ άλλους το πλέον σίγουρο. Μεταξύ προέδρου και σωματείου επικρατεί η γνωστή ένταση που όχι μόνο συνεχίζεται αλλά αυξάνεται με αφορμή τις υποχρεωτικές άδειες που ήδη δίνονται. Η επιχείρηση δίνει άδεια στο προσωπικό της, χωρίς να συζητήσει μαζί του. Αυτό γίνεται για λόγους που δεν διευκρινίζονται. Προφανώς αφορούν σχεδιασμό που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος. Είτε δεν συζήτησε αυτόν με το σωματείο, είτε αν τον συζήτησε δεν έπεισε το σωματείο. Κατόπιν τούτου υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν δε θέλουν βρίσκονται ήδη σε άδεια. Το θέμα προωθήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας από την οποία πιθανόν άμεσα να υπάρξουν νεότερα.

Δεν υπάρχουν νέα για την κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή, αν και σχετικές αποφάσεις έχουν παρθεί από μήνες τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Αντίθετα υπάρχουν έντονες φήμες περί αλλαγής του προέδρου. Η διοίκηση του Δήμου φέρεται να κάνει μια νέα προσπάθεια ώστε να πεισθεί ο κ. Φιλίππίδης να αναλάβει τη ΔΕΥΑΚ από τη θέση του προέδρου. Σημειώνουμε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος μετέχει εδώ και πολύ καιρό στο διοικητικό συμβούλιο ως απλό μέλος.

Διαβάστε επίσης