Ομόφωνη απόφαση για τις δαπάνες προσεχών εκδηλώσεων στην Καβάλα

 Ομόφωνη απόφαση για τις δαπάνες προσεχών εκδηλώσεων στην Καβάλα

Στη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, εγκρίθηκαν ομόφωνα (!) οι δαπάνες των ακόλουθων εκδηλώσεων:

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων, όπως κάθε χρόνο, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση προς τιμήν των σφαγιασθέντων από τους Βούλγαρους της 4ης Οκτωβρίου1941. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου2019. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το τυπικό της τελετής, θα ακολουθήσει Έκθεση Λαογραφικού Υλικού. Το συνολικό ποσό συμμετοχής του Δήμου στην παραπάνω διοργάνωση ανέρχεται στο ποσό των 650,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα, συνδιοργανώνουν τη «Γιορτή Μήλου2019»,  στον προαύλιο χώρου του Κυλινδρόμυλου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, συμβάλει στην προβολή και προώθηση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής και στη διάδοση των ευεργετικών συνεπειών για τον ανθρώπινο οργανισμό από την κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος. Το συνολικό ποσό συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην εν λόγω διοργάνωση, ανέρχεται στο ποσό των 800 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας έχει αδελφοποιηθεί (2018)  με το σχολείο Johannes- Scharrer  Gymnasium της Νυρεμβέργης και συμμετέχει στην εκπαιδευτική ανταλλαγή νέων που θα γίνει στο πλαίσιο αυτής της αδελφοποίησης και του Ειδικού Προγράμματος για τη Στήριξη Ελληνογερμανικών Ανταλλαγών Νέων και Συμβούλων Νέων. Ομάδα 12  μαθητών και 2 καθηγητών του Σχολείου θα επισκεφθεί τη Νυρεμβέργη από τις 5  έως τις Νοεμβρίου 2019, με επιδότηση του Υπουργείου Οικογένειας Τρίτης Ηλικίας ,Γυναικών και Νεολαίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και με τη στήριξη της Ελληνογερμανικής Εταιρίας Μέσης Φραγκονίας. Ο Δήμος Καβάλας θέλοντας να στηρίξει την πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Καβάλας αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών και των καθηγητών τους προς και από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Το συνολικό ποσό που θα διαθέσει ο Δήμος Καβάλας για την παραπάνω μετακίνηση, ανέρχεται στο ποσό των 450,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας συνδιοργανώνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πολυκλαδικού Λυκείου Καβάλας, από τις 10 έως τις 13  Οκτωβρίου 2019,  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας, κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2019. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που έχει ιδιαίτερη απήχηση στο φίλαθλο κοινό και προκαλεί, λόγω της μεγάλης προβολής του, αθρόα προσέλευση νέων αθλητών στα τοπικά εν ενεργεία σωματεία, σε όλο το Δήμο Καβάλας. Παράλληλα, αυξάνει σε σημαντικό βαθμό το κύμα των επισκεπτών στην περιοχή μας, καθώς καθ ́ όλη τη διάρκεια των αγώνων θα φιλοξενηθούν στην πόλη περισσότεροι από 150 αθλητές, προπονητές και παράγοντες της εν λόγω Ομοσπονδίας. Σημειώνεται ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας θα πάρουν μέρος 40 σωματεία από όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν οι αθλητές και οι συνοδοί τους, μαζί με τις εικόνες της γαλάζιας πολιτείας, μέσα από την περιγραφή των συμμετεχόντων, να φτάσουν σε πολλά σημεία της επικράτειας. Το συνολικό ποσό που θα διαθέσει ο Δήμος Καβάλας για την παραπάνω αθλητική διοργάνωση ανέρχεται στο ποσό των 3.863,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης