• 17 Μαΐου 2024,

Οριστικοποιήθηκε το μενού του Καβαλιώτικου γεύματος στο Παρίσι

 Οριστικοποιήθηκε το μενού του Καβαλιώτικου γεύματος στο Παρίσι

Όσοι Καβαλιώτες θα βρίσκονται στο Παρίσι την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν εκεί την κουζίνα της Καβάλας! Αρκεί στις 7 το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας να βρεθούν (αφού ψάξουν και το βρουν) στο βραβευμένο εστιατόριο «Evi Evane» της γνωστής ελληνίδας σεφ Ντίνας Νικολάου. Το γεγονός φυσικά και ενδιαφέρει Καβαλιώτες που ζουν μόνιμα στο Παρίσι ή στην ευρύτερη περιοχή.

Πριν από μία εβδομάδα είχαμε την πρώτη ανακοίνωση του γεγονότος, με δελτίο τύπου της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια. Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη έληξε η προθεσμία που η επιχείρηση έδωσε ώστε να δηλωθούν χορηγίες τοπικών προϊόντων. Υπήρξε ανταπόκριση. Στην εκδήλωση της 22ας Νοέμβρη θα χρησιμοποιηθούν και θα παρουσιαστούν τρόφιμα από 12 επιχειρήσεις της περιοχής, κρασιά και ούζο από 4.

Σχεδόν οριστικοποιήθηκε το μενού, που θα προσφερθεί σε 40 άτομα. Δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες. Τα πιάτα θα είναι 5. Στο μενού περιλαμβάνεται το προσφάι του καπνεργάτη, χταπόδι, καλαμπαράκια, τας κεμπάπ, καρυδάκι Θάσου, λουκουμάδες με μέλι Καβάλας κτλ. Η επιλογή του μενού έγινε από τον σεφ Νίκο Φωτιάδη και την ελληνίδα ιδιοκτήτρια του εστιατορίου. Οι συνταγές και οι γεύσεις προέρχονται από το εγχειρίδιο Καβαλιώτικων συνταγών που δημιούργησε η Δημωφέλεια.

Η πρόεδρος Αναστασία Ιωσηφίδου θα βρίσκεται στο Παρίσι, στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο προϋπολογισμός της οποίας αναφέρεται στο ποσό των 3.000 ευρώ περίπου. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γαλλίας, την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και την αεροπορική εταιρία Aegean.

 

Διαβάστε επίσης