• 8 Μαΐου 2024,

ΟΡΜΗ ή με… ορμή για να μην είναι πρόεδρος ο Λάζαρος;

 ΟΡΜΗ ή με… ορμή για να μην είναι πρόεδρος ο Λάζαρος;

Οι εκλογές στο ΤΕΕ ΑΜ θα γίνουν όπως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, στις 20 Νοεμβρίου. Η προεκλογική περίοδος δειλά – δειλά άρχισε αφού εντός του Οκτώβρη θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι υποψήφιοι κάθε παράταξης. Οι εκλογές στο ΤΕΕ ΑΜ γίνονται υπό το βάρος των προηγούμενων. Όλοι θυμούνται ότι πρώτευσε η παράταξη ΟΡΜΗ του Λ. Βασιλειάδη και του Σ. Λαζαρίδη. Ο κ. Βασιλειάδης δεν εξελέγη πρόεδρος λόγω συμμαχιών και συνεργασιών που ωφέλησαν τους αντιπάλους του. Ο πρόεδρος Δημήτρης Κυριαζίδης προέρχεται από τη Δράμα κι αυτό έγινε πρώτη φορά.

Επί της ουσίας τα δεδομένα δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Το ενδιαφέρον για τις εκλογές είναι περιορισμένο. Οι παρατάξεις ελπίζουν αυτό να αλλάξει όσο θα πλησιάζουμε στις καθοριστικές ημερομηνίες. Οι συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια άρχισαν. Κάποτε είναι συζητήσεις και για συνεργασίες. Οι σχέσεις των παρατάξεων με τα πολιτικά κόμματα «αδυνατίζουν». Άλλοτε σκόπιμα κι άλλοτε λόγω των χαρακτηριστικών της εποχής που διανύουμε. Τελικά το ερώτημα για τις προσεχείς εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ είναι το ίδιο με τις προηγούμενες. Θα επανέλθει πρόεδρος ο Λάζαρος Βασιλειάδης ή προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο θα συμμαχήσουν οι γνωστοί αντίπαλοι του; Η δοκιμασμένη συνταγή των προηγούμενων συνεργασιών για τη συγκρότηση των οργάνων είναι έτοιμη προκειμένου να ακολουθηθεί πάλι. Ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και την κατανομή των εδρών.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στην Καβάλα ο κ. Στασινός, πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης (προερχόμενος από τη ΔΚΜ). Του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Το γεγονός δείχνει ότι η ΔΚΜ στην Καβάλα είναι απόλυτα έτοιμη για τις εκλογές. «Παρενοχλείται» από την παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών, εκπρόσωπος της οποίας φέρεται να επισκέφθηκε την Καβάλα πρόσφατα. Δημοσθένης Τουλκίδης και Απόστολος Παυλίδης ήταν συνεχώς με τον κ. Στασινό, γεγονός που δείχνει ότι στις προσεχείς εκλογές του τμήματος θα εμπλακούν περισσότερο απ’ ότι συνήθως.

Διαβάστε επίσης