• 7 Μαΐου 2024,

Πρώην» τυφλός επιστρέφει 20.000 ευρώ!

 Πρώην» τυφλός επιστρέφει 20.000 ευρώ!

Το καθιερωμένο ρεπορτάζ που προαναγγέλλει τη (σημερινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας δεν ήταν εύκολο. Η γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου έπαψε να στέλνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τις εισηγήσεις των θεμάτων που θα απασχολήσουν το συμβούλιο επειδή -όπως δικαιολογήθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες- «… πρέπει να προστατευτούν προσωπικά δεδομένα». Αυτή η απόφαση και η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με τον χειρότερο τρόπο. «Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι» ήταν η απάντηση του κ. Γραμμένου, ο οποίος προσπάθησε να υποβαθμίσει το όλο θέμα. Πρώτη φορά στα χρονικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εν όψει της συνεδρίασης του συμβουλίου μένουν στο… σκοτάδι. Πριν η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου αρχίσει να τους στέλνει τις εισηγήσεις των θεμάτων, οι δημοσιογράφοι τις διάβαζαν επισκεπτόμενοι το δημαρχείο.

Παρόλα αυτά σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει με 42 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πριν από αυτήν αναμένεται να συζητηθούν όλα τα υπόλοιπα, τα οποία πιθανόν να είναι κυριότερα. Η διαμάχη του ΟΛΚ με τον Δήμο Καβάλας, η διαπραγμάτευση με το δημόσιο για το παλιό Νοσοκομείο (θέμα στο οποίο επιτέλους υπάρχουν ευχάριστες εξελίξεις) κτλ. Σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν την Παρασκευή, υπάρχει ένα έκτακτο θέμα που αφορά την άδεια για τις γεωτεχνικές έρευνες στην δασική περιοχή του Αγίου Σίλα. Πρόκειται για υπό μελέτη τμήμα του νέου εθνικού δρόμου Καβάλας- Δράμας. Υπάρχουν ήδη γκρίνιες αφού όλα δείχνουν ότι για το συγκεκριμένο τμήμα της οδού θα πρέπει να κοπούν δέντρα και δη πεύκα. Στη συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα θα αποφασιστεί τρεις ιδιώτες να επιστρέψουν στον Δήμο Καβάλας (κατ’ επέκταση στο δημόσιο) χρήματα προνοιακών επιδομάτων επειδή ο έλεγχος απέδειξε ότι τα εισέπρατταν παράνομα. Ειδικότερα θα επιστραφεί ποσό 239 ευρώ (παράνομη είσπραξη επιδόματος βαριάς αναπηρίας για 1 μήνα), 847 ευρώ (ο δικαιούχος δεν είχε τις προϋποθέσεις για διάστημα 5 μηνών), 20.000 ευρώ! Η τελευταία περίπτωση αφορά πρόσωπο με προβλήματα όρασης που η επιτροπή ΚΕΠΑ σε νεότερο έλεγχο δεν επιβεβαίωσε. Τα χρήματα αφορούν παράνομη είσπραξη του επιδόματος για χρονικό διάστημα 4,5 ετών.

Θα συζητηθεί θέμα που έχει σχέση με απώλεια τιμολογίου προμηθευτή του δήμου Καβάλας. Το τιμολόγιο θα αποφασιστεί να πληρωθεί με καθυστέρηση 1,5 έτους και με φωτοτυπία του αρχικού τιμολογίου. Από τα σχετικά έγγραφα προκύπτει ότι για την απώλεια του παραστατικού έγινε και ένορκη διοικητική εξέταση. Το τιμολόγιο αφορά πετρέλαιο που προμηθεύτηκε το κλειστό κολυμβητήριο τον Μάη του 2015. Σε 20 περιπτώσεις παλιών κτιρίων ο Δήμος Καβάλας έκανε τις απαραίτητες εργασίες ώστε αυτά να μην είναι επικίνδυνα. Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει οι δαπάνες να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Συνολικά θα εισπραχθούν 21.000 ευρώ. Το δημοτικό συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει θετικά ώστε να εγκατασταθούν σε τρία κεντρικά σημεία εκδοτήρια εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ. Πρόκειται για το πεζοδρόμιο μπροστά από το Επιμελητήριο, την στάση του δημοτικού κήπου, την οδό Ερυθρού Σταυρού (έναντι διοικητηρίου). Ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ζητά άδεια για τις προσωρινές χειμερινές κατασκευές του ενώ εκτάκτως θα ενισχυθούν οικονομικά 32 συμπολίτες. Για αυτούς έχει προηγηθεί έλεγχος των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Καβάλας. Ο Τάσος Τσουρουκίδης παραιτήθηκε από εκπρόσωπος του Δήμου στον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών. Θα αποφασιστεί ο αντικαταστάτης του. Τέλος το 42ο θέμα αφορά έγκριση διοργάνωσης και συμμετοχής του Δήμου Καβάλας σε πολιτιστικές ενημερωτικές αθλητικές εκδηλώσεις. Η εισήγηση του θέματος συνηθίζεται να παρουσιάζεται λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

 

 

Διαβάστε επίσης