• 26 Απριλίου 2024,

Ως τις 14 Γενάρη οι αιτήσεις για τις θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης του Ν. Καβάλας

 Ως τις 14 Γενάρη οι αιτήσεις για τις θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης του Ν. Καβάλας

Λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2021 το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα εγκύκλιο του σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά νομό.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου. Είχε προηγηθεί μια πρώτη σχετική εγκύκλιος όπου αναφέρονταν τα απαραίτητα προσόντα και η διαδικασία μοριοδότησης. Οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης σε κάθε νομό θα έχουν 4ετη θητεία. Σήμερα οι θέσεις έχουν προσωρινούς διευθυντές που μάλιστα είναι σε παράταση της αρχικής προσωρινής τους θητείας. Της διαδικασίας αυτής θα ακολουθήσει μια παρόμοια για τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Ο κ. Μπαντίκος που έχει τη θέση στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, συνταξιοδοτείται. Ως εκ τούτου θα αντικατασταθεί. Αυτό θα συμβεί μετά το Καλοκαίρι. Ή στη διάρκεια του Καλοκαιριού.

Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι τα νέα κριτήρια και η νέα μοριοδότηση που προβλέπεται από τις Υπουργικές αποφάσεις επηρεάζει την κατάσταση και ευνοεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για τις θέσεις κι έχουν παρακολουθήσει πολύμηνα σεμινάρια. Ρόλο φυσικά παίζει πάντα ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά, το διδακτορικό και η συνέντευξη. Που πάλι προβλέπεται.

Για τη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Καβάλας λέγεται ότι θα δείξει ενδιαφέρον ο σημερινός Διευθυντής κ. Απόστολος Βαγενάς. Κατά τα άλλα και ως σήμερα δεν υπάρχουν ή δεν ακούγονται πολλά ακόμη ονόματα.

Οι εκτιμήσεις διίστανται. Άλλοι ισχυρίζονται ότι ενδιαφερόμενοι γενικά θα είναι λίγοι κι άλλοι περιμένουν ακόμη και 5 αιτήσεις για τη θέση. Σημειώνουμε ότι και για τις δύο θέσεις μπορούν να καταθέσουν αίτηση και εκπαιδευτικοί όμορων Νομών. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας το ενδιαφέρον φαίνεται να είναι μεγαλύτερο.

Κατόπιν τούτου οι αιτήσεις που όλοι αναμένουν θα είναι περισσότερες από 4. Υπάρχουν προβλέψεις για 7 ή και 8 ενδιαφερόμενους. Αίτηση φέρεται να καταθέτει τόσο ο σημερινός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης όσο και η προκάτοχος του κ. Γαϊτανίδου. Οι φήμες αναφέρουν ενδιαφερόμενο και διευθυντή δημοτικού σχολείου της Καβάλας. Για τη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας φέρονται να μην καταθέτουν αιτήσεις ο κ. Τόττης (πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας) και η κ. Κώτση (διευθύντρια του ΓΕΛ Θάσου). Και οι δύο στο παρελθόν είχαν διεκδικήσει την ίδια θέση.

Διαβάστε επίσης