• 25 Απριλίου 2024,

Ως τις 26 Ιούλη ισχύουν τα μέτρα που δημιούργησαν τη λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας

 Ως τις 26 Ιούλη ισχύουν τα μέτρα που δημιούργησαν τη λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας

Τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 26 Ιουλίου ισχύουν τα γνωστά μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας.

Κι ενώ έχει καταργηθεί το μέτρο του «50-50», συνεχίζει να ισχύει η ελάχιστη απόσταση από πάγκο σε πάγκο.

Είναι στα 3 μέτρα, γεγονός που δημιουργεί τα γνωστά θέματα. Οι λαϊκές αγορές υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να χωρέσουν όλους τους πάγκους. Τόσο των εμπόρων όσο και των παραγωγών.

Κάποιοι πηγαίνουν στα παζάρια εκ περιτροπής, στην περίπτωση της Καβάλας υπάρχει κάθε Σάββατο η δεύτερη λαϊκή. Μόνο για παραγωγούς, μπροστά από το γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Αυτή άρχισε να λειτουργεί το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Κι ενώ υπήρχε αισιοδοξία και πίστη ότι το εγχείρημα θα πετύχει, κάθε Σάββατο τα παράπονα των παραγωγών είναι περισσότερα.

Γκρινιάζουν επειδή η κίνηση δεν είναι, όπως λένε, μεγάλη. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το κεντρικό παζάρι στο χώρο στάθμευσης του Διοικητηρίου. Η λαϊκή στην Καλαμίτσα είναι καινούργια μα υπομονή από αρκετούς δεν φαίνεται να υπάρχει. Κατανοητό λόγω των ζητημάτων επιβίωσης αλλά κάθε νέο παζάρι θέλει- κακά τα ψέματα- το χρόνο του.

Κάθε Σάββατο που πραγματοποιείται είναι προς το συμφέρον του, αν και το μέλλον αυτής της λαϊκής προδιαγράφεται αβέβαιο. Θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα είναι οι καταναλωτές, από το πόση θα είναι η κίνηση και φυσικά πόσο ακόμη θα συνεχιστούν να ισχύουν τα μέτρα που τελικά το δημιούργησαν. Με τις έως τώρα συνθήκες και τα αυξημένα κρούσματα σε όλη τη χώρα, πιθανότερο είναι το μέτρο των 3 μέτρων απόσταση ανάμεσα στους πάγκους να συνεχιστεί και τον Αύγουστο.

Σημειώνουμε ότι οι έμποροι που δεν χωρούν στη λαϊκή του Διοικητηρίου δεν πηγαίνουν στη λαϊκή της Καλαμίτσας, θα μπορούσε ένα τέτοιο γεγονός να την ενισχύσει. Να την μεγαλώσει. Οι έμποροι- μικροπωλητές συμφωνούν με μια δεύτερη λαϊκή στην πόλη αλλά όταν καταργηθούν τα μέτρα ζητούν αυτή να οριστικοποιηθεί όχι την ημέρα του Σαββάτου. Ώστε κάθε Σάββατο άπαντες να βρίσκονται στη βασική. Αυτή του Διοικητηρίου.

 

Διαβάστε επίσης