Μια ακόμη καταδίκη στο Μονομελές για ρευματοκλοπή

 Μια ακόμη καταδίκη στο Μονομελές για ρευματοκλοπή

Για τα δικαστήρια της Καβάλας η χθεσινή ημέρα ήταν η τελευταία για ποινικές υποθέσεις και δίκες, σε ένα γενικά διαφορετικό δικαστικό έτος.

Το οποίο διακόπηκε υποχρεωτικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της εφαρμογής των μέτρων της πρόληψης του κορωνοϊού. Εντός των ημερών ξεκινούν τα θερινά τμήματα, με μία ημερομηνία δικαστηρίων και δικών. Στις 22 Ιουλίου.

Το νέο δικαστικό έτος με τις πρώτες δίκες ξεκίνα φέτος νωρίτερα, στις 3 Σεπτέμβρη. Σήμερα πάντως θα υπάρξουν δικαστήρια επί αστικών υποθέσεων.

Χθες συνεδρίασε το Μονομελές με 18 μόνο υποθέσεις. Από αυτές ξεχώρισαν δύο υποθέσεις ρευματοκλοπων.

Η πρώτη δημιούργησε οφειλή στη ΔΕΗ ποσού 3.000 ευρώ περίπου, χρήματα που πληρώθηκαν από τον ιδιώτη που έκανε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Σχετική απόδειξη προσκομίστηκε στο δικαστήριο από τον συνήγορο υπεράσπισης κι η ποινική δίωξη έπαψε. Στη δεύτερη περίπτωση το χρέος στη ΔΕΗ είναι ποσό περίπου δέκα χιλιάδων ευρώ! Αφορά επιχείρηση που πλέον δεν λειτουργεί.

Ο κατηγορούμενος πρώην επαγγελματίας -σύμφωνα και με την μαρτυρική κατάθεση του εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ- είχε επηρεάσει τον μετρητή με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται όλη η κατανάλωση ρεύματος. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο το 2016. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έκανε το παραμικρό.

«Εγώ δεν έκανα τίποτα» είπε πολλές φορές στην απολογία του, επιρρίπτοντας ευθύνη στον πρώην συνέταιρό του ή και σε άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας όπου στεγάζονταν (στο ισόγειο) το κατάστημα του. Εξήγησε μάλιστα ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε δικαστική αντιπαράθεση με πρώην συνέταιρο και ενοίκους της πολυκατοικίας.

Η απολογία του δεν έπεισε το δικαστήριο που τον καταδίκασε με ελαφρυντικό και σε μικρή ποινή φυλάκισης 40 ημερών με αναστολή. Το ποσό προς τη ΔΕΗ δεν έχει πληρωθεί ακόμη.

Διαβάστε επίσης