Παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του Κοραναϊού

 Παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του Κοραναϊού

Ο συ­νο­λι­κός α­ριθ­μός των κρου­σμά­των α­πό τον νέ­ο κο­ρο­να­ϊ­ό έ­χει φθά­σει τα 634, με­τέ­δω­σε σή­με­ρα η κι­νε­ζι­κή κρα­τι­κή τη­λε­ό­ρα­ση.

Η Α­πα­γο­ρευ­μέ­νη Πό­λη, το δια­ση­μό­τε­ρο ι­στο­ρι­κό μνη­μεί­ο της Κί­νας, κλεί­νει μέ­χρι νε­ω­τέ­ρας ε­ξαι­τί­ας της ε­πι­δη­μί­ας του κο­ρο­να­ϊ­ού που άρ­χι­σε να ε­ξα­πλώ­νε­ται σε ό­λον τον κό­σμο, α­να­κοι­νώ­θη­κε ε­ξάλ­λου σή­με­ρα α­πό τον θε­σμό.

Το πα­λιό α­νά­κτο­ρο των αυ­το­κρα­τό­ρων της Κί­νας θα κλεί­σει τις πύ­λες του α­πό το Σάβ­βα­το «για να α­πο­φευ­χθούν μο­λύν­σεις που συν­δέ­ο­νται με τη συ­γκέ­ντρω­ση ε­πι­σκε­πτών», α­να­φέ­ρει το μου­σεί­ο σε α­να­κοί­νω­ση που ε­ξέ­δω­σε.

Το Πε­κί­νο ε­πί­σης α­κυ­ρώ­νει δη­μο­φι­λείς εκ­δη­λώ­σεις για το κι­νε­ζι­κό νέ­ο έ­τος λό­γω του κο­ρο­να­ϊ­ού. Συ­γκε­κρι­μέ­να, η Πό­λη του Πε­κί­νου α­να­κοί­νω­σε σή­με­ρα ό­τι α­κυ­ρώ­νει πο­λύ δη­μο­φι­λείς εκ­δη­λώ­σεις για το νέ­ο κι­νε­ζι­κό έ­τος λό­γω της ε­πι­δη­μί­ας του κο­ρο­να­ϊ­ού που έ­χει προ­κα­λέ­σει ή­δη τον θά­να­το 17 αν­θρώ­πων στην Κί­να.

Είναι αυτό που λέμε τα είχαμε χύμα μας ήρθανε και τσουβαλάτα !

Πρό­κει­ται για έ­ναν νέ­ο κο­ρο­να­ϊ­ό – δη­λα­δή έ­να μέ­λος της οι­κο­γέ­νειας των κο­ρο­να­ϊ­ών που δεν έ­χει συ­να­ντη­θεί πο­τέ πριν. Ό­πως και άλ­λοι κο­ρο­να­ϊ­οί, προ­έρ­χο­νται α­πό ζώ­α – πι­θα­νώς θα­λασ­σι­νά. Πολ­λοί α­πό αυ­τούς που μο­λύν­θη­καν εί­τε ερ­γά­ζο­νταν εί­τε συ­χνά ψώ­νι­ζαν στη χον­δρι­κή α­γο­ρά θα­λασ­σι­νών Huanan στο κέ­ντρο της κι­νε­ζι­κής πό­λης.

Σύμ­φω­να με Κι­νέ­ζους ε­πι­στή­μο­νες, ο νέ­ος κο­ρο­να­ϊ­ός, ί­σως να με­τα­φέρ­θη­κε στον άν­θρω­πο, μέ­σα α­πό δύ­ο εί­δη φι­διών.

Ο ιός προ­κα­λεί πνευ­μο­νί­α. Ε­κεί­νοι που έ­χουν αρ­ρω­στή­σει α­πό αυ­τόν, έ­χει α­να­φερ­θεί ό­τι υ­πο­φέ­ρουν α­πό βή­χα, πυ­ρε­τό και δυ­σκο­λί­ες στην α­να­πνο­ή. Δε­δο­μέ­νου ό­τι πρό­κει­ται για ιο­γε­νή πνευ­μο­νί­α, τα α­ντι­βιο­τι­κά δεν έ­χουν κα­μί­α χρη­σι­μό­τη­τα. Μπο­ρούν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν α­ντι­ι­κά φάρ­μα­κα, αλ­λά συ­νή­θως μειώ­νουν μό­νο τη σο­βα­ρό­τη­τα των συ­μπτω­μά­των. Ό­σοι έ­χουν πε­θά­νει εί­ναι γνω­στό ό­τι εί­χαν ή­δη κα­κή υ­γεί­α.

Τέλος αί­σθη­ση έ­χουν προ­κα­λέ­σει και οι ει­κό­νες με α­σθε­νείς που με­τα­φέ­ρο­νται μέ­σα σε κου­τιά και πλα­στι­κούς σω­λή­νες, θυ­μί­ζο­ντας σε­νά­ριο α­πό ται­νί­α.

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή ξεκούραση.

Όλα θα πάνε καλά αλλά εμείς θα πρέπει πάντα να έχουμε το νου μας γιατί οι καιροί αν και μεταμνημονιακοί παραμένουν πονηροί.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης