• 20 Απριλίου 2024,

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Μοναδικές χορευτικές επιδείξεις στο γυμναστήριο του 6ου ΓΕΛ Καβάλας (φωτογραφίες)

 Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Μοναδικές χορευτικές επιδείξεις στο γυμναστήριο του 6ου ΓΕΛ Καβάλας (φωτογραφίες)

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η παράσταση Κλασικού Χορού που έδωσαν το απόγευμα της Κυριακής 30 Απριλίου 2023, στο γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Καβάλας, οι χορεύτριες των Κέντρων Μπαλέτου Pirouette (Ε & Κ Νότα) και των σχολών Χορού, Danza di Vita (Δέσποινα Παπαδοπούλου), Σχολή Χορού (Βενετία Πουλή) και Dance Academy (Γιάννα Λασινά)!

Με τη συγκεκριμένη παράσταση, την οποία παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλοι του σύγχρονου και του κλασικού χορού, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις “Χοροδράσεις”, που διοργάνωσαν, επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29 Απριλίου), ο Δήμος Καβάλας και οι σύλλογοι της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων που αγαπούν τις παραδόσεις και τα μοντέρνα ακούσματα!

Το πρωί της Κυριακής, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός”, πραγματοποιήθηκε διάλεξη – συζήτηση, για την ιστορία του σύγχρονου χορού στην Ευρώπη και την Αμερική και τις ευεργετικές συνέπειες της ενασχόλησης με τον χορό στη σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Καθηγήτρια χορού): Έκανε ιδιαίτερη μνεία στους σημαντικότερους ανθρώπους που δημιούργησαν συστήματα διδασκαλίας χορού, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη ενασχόλησης με την τέχνη του χορού, τις υπόλοιπες τέχνες και τον αθλητισμό, καθώς τα social media και η τηλεόραση έχουν αλλάξει τις αξίες παιδιών και ενηλίκων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΗΣ (Ορθοπεδικός – χειρουργός): Ανέλυσε τα οφέλη που έχει η ενασχόληση με τον χορό στο μυοσκελετικό σύστημα, στην ενδυνάμωση, στην καρδιακή λειτουργία και την σταθερότητα των αρθρώσεων.

ΑΣΗΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ (παιδοψυχολόγος): Σημείωσε πως ο χορός συμβάλει στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης, στην βελτίωση της αυτοεκτίμησης και στην έκφραση συναισθημάτων.

Χορηγοί Εκδηλώσεων

  1. Εστιατόριο: “Στο κουτούκι του Σαρρή”
  2. Αρτοποιείο: “Σκλαρής”

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης