• 8 Μαΐου 2024,

Παλεύουμε με Covid – 19 , Tουρκικές προκλήσεις και μιζέρια !

 Παλεύουμε με Covid – 19 , Tουρκικές προκλήσεις και μιζέρια !

Πολλά ανοιχτά μέτωπα , πολλές μάχες σε διαφορετικά επίπεδα και τεντωμένα νεύρα.

Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας περιόδου αρκετά δύσκολης για την Ελλάδα που έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον Covid- 19 και τις συνέπειες του τις Τουρκικές προκλήσεις ,τον παλαβιάρη Ερντογάν και στο φινάλε την μιζέρια που έρχεται να κάτσει ως κερασάκι πάνω στην τούρτα.

Όσο αφορά την επέλαση του δεύτερου κύματος  της πανδημίας τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα αφού μετά το lock down της Κοζάνης έρχεται των Ιωαννίνων και με αλάρμ περιμένουν  Θες/νίκη και Σέρρες που επίσης έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Στις Σέρρες μάλιστα ο Δήμαρχος που βλέπει προς τα πού πάει η δουλειά σχεδόν εκλιπαρεί τους συμπολίτες του να φοράνε παντού μάσκα μήπως και προλάβουν να αποφύγουν τα χειρότερα.

Εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια οι γνωστοί ξερόλες που μέχρι χθες πιστεύανε ότι μας ψεκάζουν και σήμερα ότι ο κορωνοϊός είναι ένα φιάσκο και συνεχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους.

Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να πιστεύουν σε σενάρια συνωμοσίας και να βλέπουν παντού φαντάσματα.

Αυτοί δύσκολα θα αντιληφθούν πλέον ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα έχουν χτίσει μέσα στο μυαλό τους και θα πρέπει να προσέχουμε και για αυτούς.

Η Ελλάδα εκτός από τον Covid έχει να παλέψει και με την αλαζονεία του Ερντογάν που προσπαθεί με μία επιθετική πολιτική να κερδίσει εκτός Τουρκίας όλα αυτά που έχει χάσει στο εσωτερικό της χώρας του αφού νιώθει τις δυνάμεις και κυρίως τους ψηφοφόρους του να τον εγκαταλείπουν.

Παίζει τα ρέστα του προκειμένου να μπορέσει να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της χώρας του με την κατρακύλα της τουρκικής λίρας να μην βρίσκει πάτο και τους μισούς Τούρκους να είναι στα πρόθυρα της πείνας.

Και θα το πάει μέχρι τέρμα γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.

Πλέον δεν έχει να βγάλει άλλους λαγούς από τα μανίκια του και για αυτό βγάζει πολεμικά πλοία στο Αιγαίο.

Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία καλούμαστε όχι μόνο να ανταπεξέλθουμε αλλά και να επιβιώσουμε χωρίς σοβαρές απώλειες.

Για το τέλος άφησα την μιζέρια που είναι τα τελευταία χρόνια μόνιμο αξεσουάρ της καθημερινότητας μας και δεν λέει να μας εγκαταλείψει.

 

Μέχρι και ο πατέρας του Μελέτη και βιαστής της Ανέτ θα εμφανιστεί στα επόμενα επεισόδια του σήριαλ «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» που μας επιφυλάσσει καταιγιστικές εξελίξεις.

Βλέπω στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς οι δύο σεναριογράφοι να ανασταίνουν και όλους αυτούς που στην πορεία του σήριαλ πεθάνανε.

 

Χωρίς φαινόμενα τα επόμενα 24ωρα και μόνο μια μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας φανερώνει την πορεία μας προς τον χειμώνα.

Ευχάριστη έκπληξη η θερμοκρασία της θάλασσας που αν και στο δεύτερο 15νθήμερο του Οκτώβρη παραμένει σταθερά πάνω από τους 20 βαθμούς.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα , να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ύπουλοι.

Με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης