• 24 Απριλίου 2024,

Πάλι οι συνταξιούχοι έξω από το ΙΚΑ

 Πάλι οι συνταξιούχοι έξω από το ΙΚΑ

Πενήντα περίπου συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το γραφείο του ΙΚΑ. Η κινητοποίησή τους είχε αποφασιστεί την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο ΕΦΚΑ διευκρίνισε ότι δε δέχεται αιτήσεις συνταξιούχων για τη διεκδίκηση των αναδρομικών με τον παραδοσιακό τρόπο, παρά μόνο ηλεκτρονικά.

Εδώ και πολύ καιρό στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου τα συνταξιουχικά σωματεία συντάσσουν και συγκεντρώνουν χειρόγραφες αιτήσεις με τις οποίες οι συνταξιούχοι της ΠΕ Καβάλας δηλώνουν ότι δεν παραιτούνται των δικαιωμάτων τους επί προηγούμενων περικοπών. Στο εξής, η υποβολή της αιτήσεως θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο.

Οι συνταξιούχοι δε συμφωνούν με την αλλαγή. Την περασμένη Πέμπτη παρέδωσαν στον ΕΦΚΑ Καβάλας 700 αιτήσεις για τις οποίες ζητούν να λάβουν αριθμό πρωτοκόλλου και να υπολογιστούν ως ηλεκτρονικές. Οι συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το κτήριο του ΙΚΑ διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή επί της διαδικασίας, εξηγώντας ότι η αλλαγή δυσχεραίνει τη θέση τους αφού θα πρέπει να απευθυνθούν σε λογιστή τον οποίον δεν αποκλείεται να πληρώσουν.

Δεν ξέρουμε, είπε ο κ. Παναγιωτίδης πρόεδρος των συνταξιούχων της ΒΦΛ Καβάλας, ποια θα είναι η τύχη των αιτήσεων που συγκεντρώσαμε και καταθέσαμε στον ΕΦΚΑ Καβάλας. Θέλουμε όλες οι αιτήσεις να αντιμετωπιστούν ομοίως και να λάβουν αριθμό πρωτοκόλλου.

Πάντως, με την αλλαγή επί της διαδικασίας από την προηγούμενη εβδομάδα έπαψαν οι συνταξιούχοι να προσέρχονται στο κτήριο του ΕΥΚ, σταμάτησε η συμπλήρωση και συγκέντρωση των αιτήσεων από τα συνταξιουχικά σωματεία.

Με την ευκαιρία της χθεσινής κινητοποίησης και διαμαρτυρίας προβάλλεται η συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν συνταξιούχοι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης