• 26 Απριλίου 2024,

Πάλι πρώτος σε κρούσματα στην ΑΜΘ ο Ν. Καβάλας

 Πάλι πρώτος σε κρούσματα στην ΑΜΘ ο Ν. Καβάλας

Χθες το απόγευμα, όπως άλλωστε κάθε Τρίτη απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα κορωνοϊού όλης της προηγούμενης εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα. Η ανακοίνωση είχε για το Ν. Καβάλας δύο ειδήσεις:

1) Η νέα μικρή αύξηση των κρουσμάτων (και στο χερσαίο τμήμα και στη Θάσο), 2) η πρωτιά του Νομού μας σε επίπεδο ΑΜΘ. Το προηγούμενο διάστημα αυτήν την πρωτιά την είχε σταθερά ο Έβρος. Λίγο λίγο ωστόσο η διαφορά καλύφθηκε.

Κι έτσι την προηγούμενη εβδομάδα ο Έβρος με τη μείωση που είχε, έχασε την πρώτη θέση. Στο Ν. Καβάλας, ειδικά στο χερσαίο τμήμα, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Κάθε εβδομάδα και λίγο ακόμη. Με αποτέλεσμα με αυτά που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να έχουμε φθάσει στα επίπεδα του περασμένου Αυγούστου. Ας δούμε τους αριθμούς αναλυτικά και για την εβδομάδα 21 με 27 Νοέμβρη (στοιχεία προερχόμενα από τον ΕΟΔΥ).

Ν. Καβάλας 738 (από 654). Στη Θάσο 21 από αυτά (ήταν 14). Ν. Έβρου 507 (από 654). Ν. Δράμας 483 (από 500), Ν. Ροδόπης 455 (από 568) και Ν. Ξάνθης 409 (από 335). Δηλαδή η αύξηση των κρουσμάτων και εκτός της Καβάλας, υπήρξε στην Ξάνθη. Οι τρεις άλλοι Νομοί μείωσαν τα κρούσματα τους.

Αν κοιτάξουμε πιο πίσω, συγκρίνουμε τα 738 πρόσφατα κρούσματα του Νομού μας, τότε πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Ν. Καβάλας είχε: 1.669 κρούσματα την εβδομάδα αρχές Αυγούστου. 846 κρούσματα στο τέλος Αυγούστου και (τα λιγότερα για την περίοδο που διανύουμε) 366 κρούσματα την εβδομάδα 3 με 10 Οκτώβρη.

Άλλοι αριθμοί σχετικά με την πανδημία: Ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας την περασμένη Τρίτη 15. Σε μικρή αύξηση. Τεστ στο Νοσοκομείο την ίδια μέρα, 85 με 13 νέα θετικά περιστατικά. Τέλος την Δευτέρα 28 Νοέμβρη δύο συνεργεία του ΕΟΔΥ έκαναν ράπιντ τεστ στο Νομό Καβάλας. Στο Κ.Υ. Χρυσούπολης 17 τεστ με 0 θετικά περιστατικά και στο Αμφιθέατρο 49 τεστ με 10 θετικά περιστατικά.

Διαβάστε επίσης