• 26 Απριλίου 2024,

Η Κατερίνα Πετράκη σχολιάζει θετικά την επιστροφή στην εργασία μη εμβολιασμένων νοσηλευτών

 Η Κατερίνα Πετράκη σχολιάζει θετικά την επιστροφή στην εργασία μη εμβολιασμένων νοσηλευτών

Σύμφωνα με απόφαση ανώτατου δικαστηρίου και σχετική δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, επιστρέφουν στην εργασία τους όσοι υγειονομικοί δεν είχαν εμβολιαστεί και ήταν σε αναστολή.

Περίπου 40 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Επί της συγκεκριμένης εξέλιξης μίλησε στην Πρωινή η κ. Κατερίνα Πετράκη, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Από τους 40 εργαζόμενους άλλωστε που επιστρέφουν στην δουλειά τους (το αργότερο την 1η Γενάρη) οι περισσότεροι είναι νοσηλευτές. Απαραίτητοι στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Επί του θέματος η κ. Πετράκη είπε:

«Εμείς ζητούσαμε την επιστροφή αυτών των συναδέλφων μας από την Άνοιξη φέτος που έπαψαν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Η συνέχιση των μέτρων μόνο για τους μη εμβολιασμένους ήταν μια πράξη μισαλλοδοξίας.

Τα κενά νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο θα συνεχίσουν να υπάρχουν- παρά την επιστροφή των μη εμβολιασμένων συναδέλφων μας- και θα είναι πολλά. Σχετικά με την πανδημία, εκτιμώ ότι δεν τελειώσαμε.

Φαίνεται από τα κρούσματα που ανακοινώνονται. Είναι πάλι θέμα ατομικής ευθύνης. Η διοίκηση του Νοσοκομείου πανηγυρίζει επειδή το επόμενο διάστημα θα εργαστούν επιπλέον και απαραίτητοι γιατροί στην Ουρολογική κλινική.

Αυτό δεν αρκεί. Η κλινική δεν διαθέτει νοσηλευτές με αποτέλεσμα σήμερα να φιλοξενείται σε άλλη κλινική του Νοσοκομείου. Θα έρθουν γιατροί και θα πρέπει να επιστρέψει στο χώρο της. Αλλά με τι νοσηλευτές;».

Διαβάστε επίσης