• 19 Απριλίου 2024,

Παναγιώτης Αρσονιάδης: « Δεν έδιωξα κανέναν από τον Ηρακλή»

 Παναγιώτης Αρσονιάδης: « Δεν έδιωξα κανέναν από τον Ηρακλή»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αρσονιάδη στους 93,7  για την αποχώρηση του από τις Ελπίδες, την Καβάλα 86 και τον Ηρακλή Καβάλας.

Ειδικά αναφέρθηκε στον Ηρακλή Καβάλας και το τι ακριβώς έγινε από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Εμμένει στην απόφαση του να αποχωρήσει από Ελπίδες, Ηρακλή και Καβάλα 86 ο Παναγιώτης Αρσονιάδης;

Απάντηση: Δεν άλλαξα άποψη. Οι διεργασίες ολοκληρώνονται για την έξοδο μου. Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε νέα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ηρακλής πηγαίνει σε γενική συνέλευση(έγινε χθες Τετάρτη) και στις Ελπίδες αλλά και στην Καβάλα 86 μεθοδεύονται κάποιες καταστάσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των ομάδων.

Ερώτηση: Για τις Ελπίδες υπάρχουν κάποιοι ενδιαφερόμενοι;

Απάντηση: Είναι η παλαιότερη Ακαδημία αν εξαιρέσουμε του Τάσου Μελικίδη.   Διαχρονικά στην επικαιρότητα είναι η Ακαδημία των Ελπίδων. Συνεχίσαμε το έργο του Παναγιώτη Μπασδάνη ενώ  το 2008 πρώτα πήρα τον Γαλαξία του Βασίλη Σιδηρόπουλου και το 2009 ένωσα Γαλαξία με Ελπίδες.  Υπάρχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον από τρεις ανθρώπους.  Είναι γνωστοί άνθρωποι. Απλά ένας έχει δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και είναι πολύ γνωστός στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτή τη στιγμή κάνει τη μελέτη του στο συγκεκριμένο εγχείρημα αλλά νομίζω ότι το άκουσμα και μόνο του ονόματος του θα χαροποιήσει τους γονείς της Ακαδημίας αλλά και τους φιλάθλους. Η Ακαδημία θα πάρει αυτό που αξίζει. Είναι από την Καβάλα.

Νομίζω ότι θα πάει η Ακαδημία ακόμη ψηλότερα.

Ερώτηση: Υπάρχει η συναισθηματική φόρτιση όμως από την αποχώρηση σου, κακά τα ψέματα.

Απάντηση:  Στεναχωρήθηκα πολύ να πάρω αυτή την απόφαση.  Αν δεν γινόταν τώρα δε θα γινόταν ποτέ.  Πραγματικά έχτισα κάτι παραπάνω από αυτά που είχαν χτίσει και ήταν σημαντικά ο Παναγιώτης Μπασδάνης και ο Βασίλης Σιδηρόπουλος.

Κάτι νομίζω ότι έδωσα.  Προσπάθησα να δώσω την ηρεμία στα παιδιά, δεν μου αρέσει ο φανατισμός.  Να επικεντρωθούμε μόνο στη συμμετοχή μας στον αθλητισμό.

Όποιος και να είναι αυτός. Αυτό προσπάθησα και αυτό θα συνεχίσω να προσπαθώ στο μέλλον από οποιαδήποτε θέση βρεθώ στο μέλλον.

Ερώτηση: Τι έγινε με τον Ηρακλή Καβάλας; Έχουν ακουστεί πολλά από το καλοκαίρι.

Απάντηση: Δεν υπήρχε κανένας μα κανένας ενδιαφερόμενος το καλοκαίρι.  Η ομάδα οδηγούνταν στη διάλυση. Είχα μόνο τα τμήματα υποδομής που λειτουργούσαν. Από διοικητικής πλευράς δεν υπήρχε κανένας να αναλάβει τη διοίκηση.  Ο Σπύρος Κατίρης δεν ήθελε να συνεχίσει.  Υπήρχε αβεβαιότητα στο διοικητικό κομμάτι.  Έκανα την υπέρβαση ενώ στην αρχή προσπάθησε να βοηθήσει και ο Χρήστος ο Παρασκευάς. Πραγματικά βοήθησε ενώ μετά όλο το βάρος έπεσε πάνω μου. Προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε ξανά την ομάδα. Κάναμε συγκεντρώσεις με τους προπονητές. Δυστυχώς όμως οι προπονητές που ήταν στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή για δικούς τους λόγους που δεν θέλω να σχολιάσω μετά από 1- 1,5 μήνα αποχώρησαν.

Αυτό δημιούργησε μια αναστάτωση στην ομάδα. Σε συνεργασία με τους προπονητές των Ελπίδων, τον Στέλιο Κατρακυλάκη, τον Χάρη Παππά και προσθέτοντας τον Αχιλλέα Καρασαββίδη δώσαμε την ισορροπία που αξίζει στην ομάδα του Ηρακλή Καβάλας. Επίσης με τον Ηλία Δερβετζή.

Ερώτηση: Πηγαίνοντας ,  έδιωξες κάποιους ανθρώπους από τον Ηρακλή Καβάλας;

Απάντηση:  Εγώ τους είπα ότι ήρθα να προσθέσω και όχι να αφαιρέσω. Δεν έδιωξα κανέναν από τον Ηρακλή. Όποιος έφυγε από τον Ηρακλή, έφυγε από τον Ηρακλή έφυγε μόνος του.  Αφού πληρώθηκε στο 100% της εργασίας που είχε κάνει. Όταν ήρθα στον Ηρακλή υπήρχαν οφειλές στους προπονητές από την προηγούμενη χρονιά. Αυτές οι οφειλές πληρώθηκαν από μένα. Κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό.

Δεν έδιωξα κανέναν.  Κάναμε συγκεντρώσεις με τους γονείς και δεσμεύτηκα μπροστά σε 70-80 άτομα ότι δεν θα διώξω κανέναν. Συζητήσαμε αρχικά με τους προπονητές και χαράξαμε την καινούρια πορεία, όμως αυτοί έφυγαν για τους δικούς τους λόγους. Τώρα δε θα το σχολιάσω, ίσως στο μέλλον. Η ομάδα συνέχισε, οργανώθηκε και οχυρώθηκε.

Ερώτηση: Προλαβαίνατε να κατεβάσετε τον Ηρακλή στην Α` κατηγορία;

Απάντηση: Η ομάδα δεν είχε ούτε μπάλες, όταν πήγα στην ομάδα.  Εγώ ανέλαβα πέντε μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Είχε παίξει κύπελλο στα Αμισιανά με 8 παίκτες.   Εκείνη την εβδομάδα μόλις πήγα διαπίστωσα ότι υπήρχε μόνο ένα δελτίο στην ομάδα. Τι να έκανα;

Υπήρχαν δυο επιλογές. Η μια αυτή που κάναμε να μην συμμετέχουμε και η άλλη να βάζαμε τα παιδιά του εφηβικού στην Α` κατηγορία.  Θα γινόταν ο σάκος του μποξ. Εγώ αυτό δεν θα το επέτρεπα στο ευατό μου.

Ας μείνουμε μόνο με τα θετικά της όλης ιστορίας. Φτιάξαμε τις υποδομές, μπορέσαμε να δώσουμε λύσεις με το ρεύμα στο Περιγιάλι όπου υπάρχει ένα θεματάκι.

Κάναμε πολλά πράγματα.    Είχαμε σχέδιο για του χρόνου όσον αφορά τον Ηρακλή.

Με νεαρά παιδιά από τις Ελπίδες και τον Ηρακλή αλλά και κάποιους έμπειρους. Επίσης θα παίζανε τα υπόλοιπα παιδιά με τις Ελπίδες στη Γ` κατηγορία.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτά που θα γίνουν στον Ηρακλή θα είναι για καλό…

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης