• 18 Μαΐου 2024,

Πανέτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την εσωκομματική ψηφοφορία της Κυριακής

 Πανέτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την εσωκομματική ψηφοφορία της Κυριακής

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω της γνωστής και δικαιολογημένης αναβολής, γίνονται την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εκλογή νέου προέδρου, διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα. Για τη διαδικασία στο Ν. Καβάλας ισχύουν όλα όσα είχαν εξ αρχής ανακοινωθεί. Δύο κάλπες στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» κι αρκετές στον υπόλοιπο Νομό. Για τη διαδικασία ρωτήθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Κώστας Μορφίδης.

Απάντησε λέγοντας και τα εξής:

«Είμαστε πανέτοιμοι. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα προσέλθουν να ψηφίσουν στο Νομό μας περίπου 1.000 άτομα. Έχουμε πρόσφατη την εμπειρία από την ίδια διαδικασία πέρσι. Αν και αυτήν την φορά οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι αρκετοί και όχι μόνο ένας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς πολιτών. Είναι κάτι που προέκυψε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασσελάκη. Ένας καινούργιος κόσμος μας πλησιάζει, θέλει να ψηφίσει. Μπορεί να το κάνει την Κυριακή.

Γράφεται μέλος, πληρώνει συνδρομή 2 ευρώ και ψηφίζει. Αν χρειαστεί θα γίνει και δεύτερη ψηφοφορία. Στη δεύτερη ψηφοφορία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την Κυριακή. Στην πρώτη ψηφοφορία. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων στην Αθήνα θα γίνεται ηλεκτρονικά».

Ο κ. Μορφίδης είπε επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης με τον κ. Κασσελάκη. Αυτή θα γίνει – αν οριστικοποιηθεί- σήμερα το απόγευμα. Ο κ. Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με στελέχη, φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Καβάλας.

Επιλέχθηκε η τηλεδιάσκεψη επειδή δεν υπάρχει χρόνος επίσκεψης του στην περιοχή της Καβάλας. Αντίθετα την Καβάλα επισκέφθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι υποψήφιοι πρόεδροι Αχτσιόγλου, Παππάς, Τσακαλώτος, Τζουμάκας.

Εκλογικά τμήματα στο Ν. Καβάλας: Καβάλα: Διοικητήριο Αίθουσα Νικ. Μάρτης, Ελευθερούπολη: Δημαρχείο, Χρυσούπολη: Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ, Κρηνίδες: πρώην Δημαρχείο. Θάσος: πρώην Κοινοτικό κατάστημα Πρίνου. Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από 8 πμ έως 8 μμ


Η κ. Παυλίνα Λεμονίδου είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Με ανάρτηση της δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο:

«Όλοι οι υποψήφιοι για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα σχέδιο για την πρόοδο του πολιτικού χώρου και της κοινωνίας. Έχω καταλήξει να ψηφίσω τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Θα προτιμούσα ο κ. Κασσελάκης να χάσει και να δοκιμαστεί στο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο λέει ότι θα παραμείνει.

Νομίζω ότι πέρα από τις λοιπές τις άλλες διαφορές μας, του χρειάζεται εξάσκηση και στον ελληνικό πολιτικό στίβο και στην αριστερά. Αυτά τα αέρα στα πανιά μας, κατά του Μητσοτάκη δεν αρκούν. Έχουμε ζήσει με το ΠΑΣΟΚ αυτού του τύπου τις εναλλαγές στην διακυβέρνηση και δεν αποφύγαμε τα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων αγαθών και υποδομών. Κυριακή κοντή γιορτή, με σκέψη στις μέχρι τώρα κοινωνικές κατακτήσεις και στα δικαιώματα των πολλών. Φρένο στη λεηλασία του δημοσίου πλούτου».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης