Πάνω από 400 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

 Πάνω από 400 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Προθεσμία που είχαν στη διάθεσή τους οι δημότες της Καβάλας προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και να γίνουν δικαιούχοι του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου έληξε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Κάποιες περιπτώσεις για τις οποίες τα δικαιολογητικά κατατέθηκαν εχθές έγιναν δεκτές στο πλαίσιο εξυπηρέτησης ενός κοινωνικού συνόλου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Οι πρώτοι υπολογισμοί του δήμου Καβάλας αναφέρουν ότι οι αιτήσεις στην πόλη είναι περίπου 280, οι αιτήσεις προερχόμενες από τη δημοτική ενότητα Φιλίππων ανέρχονται σε 150. Θυμίζουμε ότι ο δήμος Καβάλας θα λειτουργήσει και πάλι δύο χωριστά δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία, ένα στην πόλη της Καβάλας ου προσωρινά θα στεγαστεί στο στρατόπεδο Κωτσάλου κι ένα δεύτερο στις Κρηνίδες.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου θα γίνει η επιλογή των αιτήσεων από τη διαχειριστική επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προκειμένου πριν από τα Χριστούγεννα να οργανωθεί η πρώτη διανομή τροφίμων. Επειδή έως τότε δε θα έχει προετοιμασθεί η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε κατάστημα της δημοτικής αγοράς, η διαδικασία της διανομής θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Κωτσάλου, στις αποθήκες του δήμου Καβάλας.

Ο διαγωνισμός του δήμου για την προμήθεια των τροφίμων που θα διανεμηθούν βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανάδοχοι υπάρχουν κι αυτή την περίοδο γίνονται οι τελευταίοι έλεγχοι. Αναμένονται οι τελευταίες εγκρίσεις από το ελεγκτικό συνέδριο. Ο δήμος Καβάλας, υπολογίζοντας και τις έκτακτες περιπτώσεις που κάθε φορά ανακύπτουν, προέβλεψε προϋπολογισμό για την εξυπηρέτηση περίπου πεντακοσίων ατόμων σε μηνιαία βάση. Αυτός είναι ο σχεδιασμός της διοικήσεως τώρα που το τοπίο ξεκαθαρίζει. Να μοιράζονται δηλαδή τρόφιμα μία φορά κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το Δεκέμβριο, ενώ γίνεται προσπάθεια η διανομή του Ιανουαρίου να πραγματοποιηθεί από κατάστημα της δημοτικής αγοράς για τους δικαιούχους του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης.

Διαβάστε επίσης