• 19 Μαΐου 2024,

Πάντα ισχυρό το σενάριο συγχωνεύσεων ανά Νομό

 Πάντα ισχυρό το σενάριο συγχωνεύσεων ανά Νομό

Δεν υπάρχουν σημαντικές και συγκεκριμένες εξελίξεις στο περίφημο θέμα των συγχωνεύσεων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Έγινε συνάντηση στο Υπουργείο, αναπτύχθηκε διάλογος στις 4 Απριλίου αλλά όπως λέγεται επιβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των ΔΕΥΑ και την κυβέρνηση. Αυτή επιμένει σε λιγότερες δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) προκρίνοντας σενάριο υποχρεωτικών συγχωνεύσεων ανά Νομό.

Από την πλευρά τους Δήμαρχοι και πρόεδροι των  ΔΕΥΑ ζητούν να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις για το πότε και με ποιους θα συγχωνευτούν. Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 9 Απριλίου.

Με δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Σάββας Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι οι ΔΕΥΑ θα πρέπει να αποφασίζουν αυτές για το μέλλον τους. Μέσα από ένα πρόγραμμα εθελοντικών συγχωνεύσεων.

Μόνο που τις εθελοντικές συγχωνεύσεις δεν τις θέλει το Υπουργείο, αυτό βιάζεται στη διάρκεια του Καλοκαιριού ή το αργότερο αρχές Σεπτέμβρη να έχει κλείσει το συγκεκριμένο θέμα. Αν το σενάριο μείνει ίδιο ως το τέλος τότε υπάρχει ένα ερωτηματικό κατά πόσο στις συγχωνεύσεις θα περιληφθούν και οι ΔΕΥΑ των νησιών ή όχι. Για τη δική μας περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο οι συγχωνεύσεις να αφορούν τελικά τις ΔΕΥΑ των Δήμων Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου και να μείνει ανεξάρτητη η ΔΕΥΑ της Θάσου.

Διαβάστε επίσης