• 2 Δεκεμβρίου 2023,

Παραιτήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου συλλόγου γονέων του 9ου δημοτικού σχολείου

 Παραιτήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου συλλόγου γονέων του 9ου δημοτικού σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καβάλας θα ήθελε να σας ενημερώσει, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με κρούσματα φθειρίασης σώματος στο σχολείο μας και για τις μέχρι σήμερα κινήσεις του:

Την Παρασκευή 24/01 το απόγευμα ενημερωθήκαμε για το περιστατικό.

Το Σάββατο 25/01 ενημερώσαμε τον Διευθυντή του σχολείου για το συμβάν και παράλληλα ήρθαμε σε επικοινωνία με τη μητέρα του παιδιού και αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διάγνωση και την θεραπεία.

Το μεσημέριανακοινώσαμε  στους γονείς του σχολείου, μέσω της σελίδας μας στο Facebook πώς έχει η κατάσταση.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη δερματολόγο που εξέτασε τα παιδιά, η οποία και μας καθησύχασε.

Την Κυριακή 26/01 το πρωί έπειτα από προτροπή της Διεύθυνσης του σχολείου αναρτήσαμε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στη σελίδα μας, στην οποία  εξηγούσαμε ότι το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά τους. Παράλληλα, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Νομίατρο, όμως αυτό στάθηκε αδύνατο, πιθανόν, λόγω ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Παρόλα αυτά, στείλαμε γραπτό μήνυμα στο κινητό του , το οποίο και δε απαντήθηκε ποτέ.

Επίσης, τη Δευτέρα 27/01 το πρωί ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή  του Σχολείου, ο οποίος και μας ενημέρωσε για το πόρισμα του Νομιάτρου. Ο Νομίατρος μίλησε για μη εύκολη μεταδοτικότητα και για τη μη εξάπλωση της ασθένειας  έπειτα από το πρώτο 12ωρο της θεραπείας.

Επίσης, το Σχολείο μας ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με τη ΔΟΜΗ των προσφύγων και από την υπεύθυνη έλαβε τη διαβεβαίωση ότι την Τρίτη 28/1/2020 όλα τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας θα εξεταστούν από αρμόδιο γιατρό.

Ακολούθησε ενημέρωση των γονέων για άλλη μια φορά μέσω της σελίδας μας.

Επειδή παρόλες τις παραπάνω ενέργειες , υπάρχουν γονείς που θεωρούν ότι δεν εκπροσωπήθηκαν άξια και αποτελεσματικά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 27/01 τα 5 από τα 7 μέλη δήλωσαν παραίτηση. Θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 9ου Δ. Σχολείου Καβάλας

Διαβάστε επίσης