Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Κάποιος διαδικτυακός μου (facebook) φίλος έκανε προχθές στο χρονολόγιό του την παρακάτω ανάρτηση η οποία συνοδευόταν και από δύο σχετικές φωτογραφίες:

«Οι φανατικοί μουσουλμάνοι δεν θέλουν να βλέπουν εικονοστάσια, με τον σταυρό λιώνουν σαν τους βρικόλακες.
Μια οικογένεια έχασε πριν λίγο καιρό τον μονάκριβο γιο σε ατύχημα
Στο σημείο εκείνο του δρόμου η οικογένεια είχε χτίσει ένα εικονοστάσι
Το βλέπετε πως κατέληξε στα χέρια των λαθρομεταναστών.
Πεταμένο σε ρεμμα
Ο πατέρας έκλαιγε για το πως κατέληξε το εικονοστάσι για να θυμάται τον γιο του…….»

Η ανάρτηση αυτή έγινε αντικείμενο σχολιασμού. Ανάμεσα στα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση υπάρχει και το παρακάτω:

«Ρεμάλια πολιτικοί, πως καταντησατε την Ελλάδα μας. Την άλλη Κυριακή Τρισαγιο στον Παπαδόπουλο. Ναι ρε, είμαι Φασιστας αν το θέλετε και έτσι, πουστοπαιδα της πολιτικής!!»

Αναφέρω απλώς τα γεγονότα δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες. Προσθέτω μόνον ότι ο άνθρωπος που έγραψε το παραπάνω σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του διαδικτυακού μου φίλου υπήρξε πριν -όχι πολλά- χρόνια αστυνομικός διευθυντής Καβάλας.


Καθημερινό είναι το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην οδό Βενιζέλου από το Φάληρο μέχρι το ξενοδοχείο «Ωκεανίς» γύρω στις 4.30 με 5.00 το απόγευμα.

Την ώρα εκείνη περνάει το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης και η ουρά των αυτοκινήτων είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η καθυστέρηση και ταλαιπωρία των οδηγών. Αν μάλιστα έχουν την ατυχία όσοι κινούνται εκείνη την ώρα σ’ αυτόν τον δρόμο να πέσουν και σε κανα δυο αστικά λεωφορεία, αλίμονό τους. Χθες μάλιστα την ίδια ώρα την οδό Βενιζέλου διέσχιζαν δύο απορριμματοφόρα, Και εκείνο της ανακύκλωσης και το κανονικό. Οι οδηγοί που είχαν την ατυχία να βρεθούν εκεί «τα έπαιξαν»

Πρέπει νομίζουμε να βρεθεί μια κάποια λύση.


Κάπως αόριστη ή μπερδεμένη μου φάνηκε η απάντηση που έδωσε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του ΟΛΚ Γιώργος Φιλόσογλου σχετικά με το τι θα γίνει με το αυτοσχέδιο πάρκινγκ που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στο σημείο του λιμανιού όπου αναχωρούσαν παλιότερα τα φέρι μποτ για τη Θάσο. Όπως είναι γνωστό το σημείο εκείνο είναι το πλέον κεντρικό και προνομιακό του λιμανιού με εξαιρετική θέα και χαραμίζεται για χώρος στάθμευσης κόβοντας στη μέση την βόλτα που μπορεί να κάνει κάποιος σε όλο το μήκος της πανέμορφης παραλίας της Καβάλας. Δεν θα πρέπει κάποτε να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος προς όφελος τόσο των Καβαλιωτών όσο και κυρίως των επισκεπτών της πόλης μας;

Διαβάστε επίσης