• 6 Μαΐου 2024,

Συναγερμός σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας – Όλοι οι κινέζοι που έρχονται ελέγχονται για τον Κοροναϊό

 Συναγερμός σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας –  Όλοι οι κινέζοι που έρχονται ελέγχονται για τον Κοροναϊό

Έχω την εντύπωση ότι όσο αφορά την επιδημία από τον κοροναϊό έχουμε φύγει από το στάδιο της ανησυχίας και είμαστε στο επόμενο στάδιο αυτό του πανκού.

Ο κόσμος αρχίζει να πανικοβάλλεται κυρίως με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και με τις εικόνες που βλέπει στα δελτία ειδήσεων από διάφορα Νοσοκομεία της Κίνας όπου πραγματικά γίνεται το αδιαχώρητο και οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από το ιό πέφτουν ακόμα και στους διαδρόμους περιμένοντας την ιατρική περίθαλψη.

Προχθές στο αεροδρόμιο “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” χτύπησε κόκκινος συναγερμός για ένα γκρουπ 15 Κινέζων 4 εκ των οποίων από την πόλη  Ουχάν όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού.

Ευτυχώς και οι 15 δεν νοσούν και μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό που είναι η Σαντορίνη.

Και είμαστε ακόμα στον Γενάρη.

Καταλαβαίνετε φαντάζομαι σχετικά εύκολα τι θα γίνει σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας στην διάρκεια του καλοκαιριού, αν δεν έχει κοπάσει η επιδημία του κοροναϊού, που θα έρθουν χιλιάδες Κινέζοι τουρίστες.

Θα χαθεί η μπάλα.

Πάντως οι εικόνες που βλέπουμε στην τηλεόραση από διάφορα Νοσοκομεία της Κίνας θυμίζουν ταινίες του Χόλυγουντ που είχανε στο σενάριο τους μία επιδημία από έναν τέτοιο μολυσμαντικό ιό.

 

Και ενώ στην Κίνα παλεύουν με ένα ιό που χτυπάει στο αναπνευστικό και προκαλεί πνευμονία σε μία άλλη άκρη του πλανήτη φαίνεται ότι βρήκαν το γιατρικό για όλες τις μορφές του καρκίνου.

Το μυστικό κρύβεται στο ανοσοποιητικό μας σύστημα που διαθέτει μία ομάδα κυττάρων που έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν τα κύτταρα που νοσούν από το καρκίνο και να τα θεραπεύσουν.

Είναι μία φοβερή ανακάλυψη που αν πάει καλά θα μετατρέψει τον καρκίνο, στην χειρότερη, σε μία χρόνια πάθηση.

Πάντως η επιστημονική ομάδα που έκανε την ανακάλυψη είναι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά και σε μερικά χρόνια ο καρκίνος θα αντιμετωπίζεται με έναν άλλο τρόπο μακριά από χημιοθεραπείες και στις περισσότερες περιπτώσεις θα θεραπεύεται πλήρως.

Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν αυτή η ανακάλυψη έχει σχέση με την νέα εκλογή του Τραμπ ο οποίος μεταξύ των άλλων υποσχέθηκε στους Αμερικανούς πολίτες ότι αν του δώσουν άλλη μία θητεία ότι θα βρεί το φάρκαμο του καρκίνου.

Προς το παρόν ο Τράμπ έχει να αντιμετωπίσει άλλες περιπέτειες που έχω την εντύπωση, σύμφωνα και με αυτά που διαβάζουμε, ότι δεν εξελίσσονται έτσι όπως θα περίμενε.

 

Αυτά τα  λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

Παρόλα αυτά είμαστ πεποισμένοι ότι και αυτή την τελευταία εβδομάδα του Γενάρη όλοι θα πάνε καλά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης