• 11 Μάι 2021,

Παραμένει ελεγχόμενη η κατάσταση των κρουσμάτων στο Ν. Καβάλας

 Παραμένει ελεγχόμενη η κατάσταση των κρουσμάτων στο Ν. Καβάλας

Η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» είναι η νέα εστία κρουσμάτων κορωνοϊού ως προς την πόλη της Καβάλας.

Αν και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση ελέγχεται, κρούσματα υπήρξαν εδώ και 10 περίπου ημέρες. Έγιναν γνωστά χθες όταν τα νούμερα αυξήθηκαν. Και σε αυτήν την περίπτωση πολλοί είναι ασυμπτωματικοί κι άλλοι τόσοι σε καραντίνα.

Υπάρχουν δύο άνθρωποι που νοσηλεύονται. Άνδρας στο Νοσοκομείο, γυναίκα έγκυος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται να είναι το πρώτο περιστατικό. Χθες τα νέα κρούσματα ήταν 3. Συνολικά είναι 21.

Σε καραντίνα βρίσκονται 100 άνθρωποι ενώ τα κρούσματα περιγράφεται να προέρχονται από 5 συγκεκριμένες και γνωστές οικογένειες. Χθες στη δομή έγιναν περισσότερα από 100 τεστ.

Όσον αφορά τη ΔΕΥΑ Καβάλας, χθες δεν φαίνεται να υπήρξε νέο περιστατικό και κρούσμα.

Τα μοριακά τεστ προγραμματίστηκαν να γίνουν σε πολλούς εργαζόμενους αλλά από αύριο. Οι υπηρεσίες στο κτίριο της Λορντ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, κάτι που θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως τη Δευτέρα. Στο Νοσοκομείο Καβάλας χθες οι ασθενείς ήταν 28 και στη ΜΕΘ 4.

Το Νοσοκομείο Καβάλας προχθές Τρίτη έκανε ρεκόρ εμβολιασμών, 211 σε μία ημέρα. Ωστόσο επίσης την Τρίτη οι εμβολιασμοί στο Ν. Καβάλας συνολικά υποχώρησαν αφού «έπεσαν» κάτω από το νούμερο των 400 μέσα σε μια μέρα.

Αυτό οφείλεται, όπως φαίνεται, σε μειωμένο αριθμό εμβολιασμών σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη. Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 33 κρούσματα στο Ν. Καβάλας, τα πιο πολλά σε μία μέρα για το μήνα Μάρτιο.

 

 

Διαβάστε επίσης