Παραμένει η διαφωνία για τις άδειες «Κατηγορίας 3» στη Θάσο – Πλήθος επενδυτικών σχεδίων περιμένουν έγκριση από τον Οκτώβρη

 Παραμένει η διαφωνία για τις άδειες «Κατηγορίας 3» στη Θάσο – Πλήθος επενδυτικών σχεδίων περιμένουν έγκριση από τον Οκτώβρη

Στάσιμη παραμένει η κατάσταση ως προς την έκδοση οικοδομικών αδειών «Κατηγορίας 3» στη Θάσο. Αν και υπήρξε κινητοποίηση των αιρετών τόσο της Καβάλας όσο και του Δήμου Θάσου, η διαφωνία ανάμεσα στους υπηρεσιακούς παράγοντες συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες. Από τον Οκτώβρη του 2018 έως και σήμερα δεν εκδίδονται άδειες για τη Θασο της «Κατηγορίας 3» αφού η υπηρεσία της Θάσου δηλώνει αναρμόδια και της Καβάλας το ίδιο. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο. Διάφορες μικρές και μικρομεσαίες τουριστικές επενδύσεις που αφορούν δημιουργία νέων κλινών αργούν. Χάνονται ευκαιρίες όπως επίσης και θέσεις εργασίας στο νησί.

Μέχρι τον Οκτώβρη του 2018 που μπήκε σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα αδειών η υπηρεσία της Θάσου θεωρούσε τους όρους δόμησης για τις άδειες του νησιού. Όταν τον Οκτώβρη του 2018 η θεώρηση έγινε βεβαίωση όρων δόμησης η υπηρεσία της Θάσου δήλωσε αναρμόδια αφού όπως υποστηρίζει τελικά η άδεια εκδίδεται από την Πολεοδομία της Καβάλας. Στην Καβάλα η άποψη των υπαλλήλων ήταν αντίθετη κι η διαφωνία παραμένει ακόμη και τώρα. Τον Φεβρουάριο φέτος η νομική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας γνωμοδότησε σχετικά καταλήγοντας στο συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο «… η υπηρεσία σας (της Καβάλας) στερείται αρμοδιότητας και ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται στην έκδοση βεβαιώσεων όρων δόμησης για ακίνητα της Θάσου». Η γνωμοδότηση αυτή δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το ΤΕΕ ΑΜ και το Επιμελητήριο Καβάλας γνωρίζουν από καιρό το πρόβλημα. Επειδή οι έως τώρα διακριτικές τους παρεμβάσεις δεν είχαν αποτέλεσμα κι επειδή οι αιρετοί «σηκώνουν τα χέρια ψηλά», πάλι τα δύο Επιμελητήρια πρέπει να αναλάβουν δράση. Αυτήν την φορά για να λυθεί το πρόβλημα και όχι για να βγουν απλώς από την υποχρέωση.

Διαβάστε επίσης