Παραποιημένα ρούχα στο παζάρι της Νέας Ηρακλείτσας

 Παραποιημένα ρούχα στο παζάρι της Νέας Ηρακλείτσας

Τους δικούς της ελέγχους πραγματοποιεί συνεχώς η υπηρεσία Τελωνείου Καβάλας, το τμήμα δίωξης λαθρεμπορίου. Τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι έγιναν οργανωμένα, στο παζάρι που λόγω της γιορτής της Παναγίας, πραγματοποιείται στη Νέα Ηρακλείτσα. Ειδικότερα έγιναν έλεγχοι και την Παρασκευή 18 αλλά και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου. Μάλιστα στον έλεγχο της Δευτέρας κλήθηκε προς συνδρομή των ελεγκτών του Τελωνείου, η ομάδα ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Σημειώνουμε ότι από πέρσι οι τελωνειακή υπηρεσία της πόλης, είχε προειδοποιήσει τους μικροπωλητές των παζαριών για περιπτώσεις παραποιημένων ρούχων. Σημειώνεται επίσης ότι οι μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στο Νομό Καβάλας, όπου και κατοικούν, είχαν προσαρμοστεί στις ειδοποιήσεις των τελωνειακών υπηρεσιών, αποφεύγοντας να διακινούν παραποιημένα ρούχα. Ωστόσο για το παζάρι στη Νέα Ηρακλείτσα, το τελωνείο δέχτηκε καταγγελίες, ενώ είναι πάντα σε πρώτη προτεραιότητα, για την υπηρεσία, η γενικότερη καταγγελία για παρεμπόριο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου συγκροτήθηκαν νυχτερινά κλιμάκια, που έκαναν ελέγχους στο παζάρι της Νέας Ηρακλείτσας. Βρήκαν παραποιημένα ρούχα, ρούχα μαϊμού, όπως επίσης παπούτσια, ρολόγια και τσάντες. Κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν 168 τεμάχια, εκ των οποίων 50 ρολόγια, υποτίθεται γνωστών εταιριών. Κατασχέθηκαν επίσης 61 ακατάλληλα ποτά, δηλαδή δεν ήταν σαφής και νόμιμη η διαδικασία παρασκευής τους. Δείγματα από το περιεχόμενο των ποτών στάλθηκε για περαιτέρω αναλύσεις στο χημείο.

Το προηγούμενο διάστημα και το τελωνείο Καβάλας έγινε δέκτης διαμαρτυριών από επώνυμες εταιρίες ρούχων, παπουτσιών και τσαντών, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν γιατί υποτιθέμενα προϊόντα τους, διακινούνται σε λαϊκές αγορές και παζάρια.

Εξ αυτού του λόγου, το τελωνείο Καβάλας έδωσε προτεραιότητα στα παραποιημένα ρούχα. Στον έλεγχο που έγινε τη Δευτέρα, κάποιοι από τους μικροπωλητές έδειξαν εχθρικές διαθέσεις ως προς τους ελεγκτές υπαλλήλους του τελωνείου, με αποτέλεσμα να κληθεί για τη συνδρομή του ελέγχου η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου γνωστοποιήθηκε στην ανεξάρτητη αρχή, όπου ανήκει και η υπηρεσία του Τελωνείου, από την πλευρά της οποίας δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί δελτίο τύπου.

 

Διαβάστε επίσης