Κάλλιο αργά παρά ποτέ- Νέα Κ.Υ.Α. για τον χώρο στέγασης της Π.Υ. Λιμένα

 Κάλλιο αργά παρά ποτέ- Νέα Κ.Υ.Α. για τον χώρο στέγασης της Π.Υ. Λιμένα

Υπογράφηκε χθες η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) σχετικά με την εξασφάλιση στέγης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα Καβάλας. Την υπογραφή τους σε μια Κ.Υ.Α. που την περιμένουμε χρόνια έβαλαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Αναπληρωτής Υπουργός των Εσωτερικών Νικόλαος Τόσκας.

Στην απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι «…καθορίζουμε ως χώρο στέγασης των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ) Λιμένος Καβάλας, το κτίριο Παλαιών Συνεργείων επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Καβάλας -συνολικού εμβαδού 241,05τμ (181,35 τ.μ συν υπαίθριο χώρο 59,7τ.μ)-, όπως αυτό

αποτυπώνεται τοπογραφικό διάγραμμα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υπ’ αριθ. 1-20/11/2015 Απόφασης (Συνεδρίαση 19η του 2015), του Διοικητικού Συμβουλίου του

Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.Ο προαναφερόμενος χώρος θα χρησιμοποιηθεί άνευ ανταλλάγματος και μόνο

για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και λειτουργίας των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Χρόνος παραχώρησης ορίζεται από την έγκρισης της για 3 χρόνια».

Η πιο πάνω απόφαση δημιουργεί τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας της Π.Υ. λιμένα, η οποία υπήρχε αλλά ουσιαστικά καταργήθηκε. Η κατάργηση της υπηρεσίας έγινε όταν επιδιώχθηκε το καλύτερο αλλά στην πορεία χάσαμε και ότι είχαμε!

Θυμίζουμε ότι τον Γενάρη του 2014 εκπρόσωποι της Π.Υ. επισκέφθηκαν το ακίνητο του ΟΛΚ κρίνοντας το κατάλληλο για την Π.Υ. Λιμένα Καβάλας. Ο ΟΛΚ το ετοίμασε τον Μάρτιο του 2015 αλλά τον Ιούνιο του 2016 αποφασίστηκε η διάλυση της υπηρεσίας αφού η Κ.Υ.Α. αργούσε! Αμέσως μετά υπήρξε Κ.Υ.Α. που αποδείχθηκε λάθος, ο ΟΛΚ έλαβε νέα απόφαση παραχώρησης και χθες υπήρξε επιτέλους η σωστή Κ.Υ.Α. Ευθύνη της Π.Υ. είναι τώρα η στελέχωση της νέας υπηρεσίας και φυσικά η παραχώρηση σε αυτήν κατάλληλου πυροσβεστικού σκάφους. Υποτίθεται ότι αυτό υπάρχει (στη Θεσσαλονίκη) κι είναι έτοιμο να έρθει στην Καβάλα.

Διαβάστε επίσης