• 20 Απριλίου 2024,

Παράπονα συμπολίτισσας για τη ΔΕΥΑΚ

 Παράπονα συμπολίτισσας για τη ΔΕΥΑΚ

Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η συμπολίτισσα Μέλιου Θεοδώρα, κάτοικος της οδού Λυσιμάχου 17, πλησίον του νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή της Χωράφας, διατύπωσε τα παράπονά της εις βάρος της ΔΕΥΑΚ που εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το σημείο διαρροής του αγωγού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το προϊόν της διαρροής να κυλά σαν ποτάμι κάτω από την οικία της και να επηρεάζει τα θεμέλια εδώ και δώδεκα μήνες.

Η συμπολίτισσα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η διαρροή αφορά σε αγωγό ύδρευσης ή σε αγωγό αποχέτευσης, αφού αυτό θα πρέπει να το διαπιστώσει η ΔΕΥΑΚ. Μία φορά επισκέφθηκε το σημείο συνεργείο της δημοτικής επιχείρησης και αποφάνθηκε ότι σίγουρα πρόκειται για πρόβλημα στο δικό της αγωγό αποχέτευσης, άρα το προϊόν είναι λύματα.

Την Τρίτη, η κ. Μέλιου κάλεσε υδραυλικό προκειμένου να διαπιστώσει εάν το πρόβλημα είναι πράγματι δικό της. Ο υδραυλικός τη διαβεβαίωσε ότι η διαρροή δεν αφορά στο δικό της αγωγό αποχέτευσης, που είναι εντελώς στεγνός. Μάλιστα, η συμπολίτισσα αναγκάστηκε να πληρώσει ποσό τριάντα ευρώ στο μάστορα, ο οποίος έσκαψε ώστε να διαπιστώσει το σημείο του προβλήματος.

Η κ. Μέλιου μίλησε κατ’ επανάληψη τον τελευταίο χρόνο σε όλα τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ και στους εργαζόμενους για το πρόβλημα, ωστόσο το συνεργείο επισκέφθηκε το σημείο μόλις πριν από δέκα περίπου ημέρες. Επιπλέον, βρήκε τον μπελά της αφού οι γείτονες κατέθεσαν καταγγελία εις βάρος της, θεωρώντας ότι η διαρροή πηγάζει από την κατοικία της. Το σίγουρο είναι, ύστερα και από την έρευνα του ιδιώτη υδραυλικού, ότι το πρόβλημα της διαρροής δεν αφορά στον αγωγό αποχέτευσης της κατοικίας της.

Κατόπιν επικοινωνίας της εφημερίδας μας με τον τεχνικό διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Άγγελο Λογγάρη, μας είπε ότι η διαρροή αφορά στον αγωγό ύδρευσης. Συμπλήρωσε ότι η διαρροή βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο της κ. Μέλιου κι άρα είναι δική της υποχρέωση η επιδιόρθωση. Είπε επίσης ότι η ΔΕΥΑΚ πήγε στο περιστατικό αρκετές φορές.

Διαβάστε επίσης