• 19 Μαρτίου 2024,

Παρέμβαση εκπροσώπων της Καβάλας σε φεστιβάλ στο Λέσκοβατς ώστε να διορθωθεί η ονομασία των Σκοπίων!

 Παρέμβαση εκπροσώπων της Καβάλας σε φεστιβάλ στο Λέσκοβατς ώστε να διορθωθεί η ονομασία των Σκοπίων!

Η δικηγόρος Καβάλας και πρώην αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Στέλλα Παπαδοπούλου με ανάρτηση της στο διαδίκτυο περιγράφει τη πετυχημένη συμμετοχή σε λαογραφικό φεστιβάλ στη Σερβία αποστολής από τη Στέγη Κρηνίδων. Ενδιαφέρον έχει η αναφορά στην παρέμβαση του Δ. Καζανίδη (αντιπροέδρου της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια) προκειμένου η συμμετοχή των Σκοπίων να μην γίνει με το όνομα «Μακεδονία». Το κείμενο της κ. Παπαδοπούλου είναι το ακόλουθο:

«Από την εξαιρετική συμμετοχή της Πολιτιστικής Στέγης Κρηνίδων στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Λέσκοβατς της Σερβίας. Η συμμετοχή της χώρας μας λατρεύτηκε στην κυριολεξία από τους παρευρισκόμενους, τους διοργανωτές αλλά και από τις συμμετοχές των άλλων χωρών. Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός για τη συμμετοχή της Ελλάδας που τα παιδιά μας (οι χορευτές), μετά την εκτέλεση της προγραμματισμένης συμμετοχής με χορούς της Θράκης, αναγκάστηκαν να παρουσιάσουν και τις δύο μέρες του φεστιβάλ ένα ακόμη πρόγραμμα με ποικιλία παραδοσιακών χορών από Μακεδονία και Νησιά αλλά και συρτάκι!!
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που χόρεψαν άψογα και μας έκαναν υπερήφανους, όπως και στο δάσκαλό τους Βασίλη Αργυρίου που τα έχει προετοιμάσει έτσι ώστε και χωρίς την φυσική του παρουσία να βγαίνει τόσο τέλειο αποτέλεσμα!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Δημήτρη Καζανίδη και Ηλία Κιοσσέ Αντιπρόεδρο και μέλος του ΔΣ. της Δημωφέλειας αντίστοιχα που συνόδευαν την αποστολή, Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Διοργάνωσης αλλά και τον Πρόεδρο του εκεί Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου αλλά και όλους τους Σέρβους για την απίστευτη φιλοξενία!
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ η συμμετοχή των Σκοπίων έφερε λάβαρο με την ονομασία Μακεδονία. Μετά από παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Δημωφέλειας κου Καζανίδη ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν θα συμμετέχουμε υπό αυτές τις συνθήκες,, όχι μόνο αποσύρθηκε το λάβαρο, αλλά και ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ ανέφερε την συμμετοχή των Σκοπίων ως έθνος Σκοπίων και όχι ως Μακεδονία, κάτι που μας ικανοποίησε πλήρως!
Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή χορευτές και συνοδούς που υπέμειναν αγόγγυστα την ταλαιπωρία των συνεχών παρουσιάσεων και του φορτωμένου προγράμματος. Ιδιαίτερη ευχαριστία θέλω να απευθύνω στους νέους και εφήβους συμμετέχοντες καθώς και τις τρεις φοιτήτριες ήδη, Καλπακίδου Σοφία και Βασιλειάδου Ιωάννα και Κωνσταντινίδου Ελισάβετ και τον φοιτητή Νίκο Εμμανουηλίδη που ενίσχυσαν την συμμετοχή μας Ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αγόρια και κορίτσια::
Βασιλειάδου Ιωάννα , Καλπακίδου Σοφία, Κ,ωνσταντινίδου Ελισάβετ, Μηλιάτη Ειρήνη, Τουνουσίδου Παναγιώτα, Ιωαννίδου Μαρία,, Γραβάνη Ευαγγελία, Γιαννάκη Μαρία, Λιάκου Βάσια, Δελκορίδου Μαρία, Μηλιάδη Αλέξανδρο Γερμανίδη Σάββα και Εμμανουλίδη Νίκο. Μπράβο παιδιά, τιμήσατε την ΕΛΛΑΔΑ».

Διαβάστε επίσης