Παρέμβαση καφεζυθοπωλών στη Διεύθυνση Υγείας για τους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους

 Παρέμβαση καφεζυθοπωλών στη Διεύθυνση Υγείας για τους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας (φωτογραφία) επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Διευθυντή Υγείας της ΠΕ Καβάλας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξωτερικοί υπαίθριοι χώροι των καταστημάτων εστίασης και ο τρόπος λειτουργίας αυτών κατά τη Χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Παπαδόπουλος προχθές είχε κάνει δηλώσεις σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, με τις οποίες υποστήριζε ότι οι συγκεκριμένοι χώροι θα θεωρούνται μικτοί (κατάλληλοι και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους) εφόσον είναι εντελώς ανοιχτοί και μόνο σκεπασμένοι. Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι αυτή η προσέγγιση δεν είναι σωστή. Σημειώνουν ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι κατάλληλοι και για μη εμβολιασμένους εφόσον είναι ανοιχτοί από δύο πλευρές ενώ είναι και σκεπασμένοι.

Ζήτησαν να αναγνωστεί πιο προσεκτικά η σχετική και πρόσφατη ΚΥΑ (εκδόθηκε προ 5 ημερών). Ζήτησαν επίσης η υπηρεσία να ζητήσει οδηγίες από το Υπουργείο και μέχρι τότε να μην γίνονται έλεγχοι. Σε αυτήν την βάση φαίνεται να υπάρχει μια κάποια συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη.

Οι επαγγελματίες ζητούν από την υπηρεσία της Καβάλας να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει σε άλλες όμορες πόλεις, όπου εφαρμόζεται η δική της προσέγγιση και όχι αυτή που φαίνεται να υιοθετεί ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης