• 26 Απριλίου 2024,

Παρέμβαση Κουβέλη για κτήρια ΝΟΚ-ΟΘΑΚ ζητά ο Ν. Παναγιωτόπουλος

 Παρέμβαση Κουβέλη για κτήρια ΝΟΚ-ΟΘΑΚ ζητά ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Το τριήμερο που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει ειδήσεις σχετικά με το θέμα των κτηρίων που επί πολλά χρόνια διαχειρίζονται στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού τα ναυταθλητικά σωματεία ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Οι εξελίξεις αναμένονται σε δύο μέτωπα. Αφενός στην Αθήνα από την πλευρά του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και αφετέρου στην Καβάλα από την πλευρά των τριών κυβερνητικών βουλευτών.

Χθες στο πλαίσιο της συνεντεύξεως τύπου που πραγματοποιήθηκε με θέμα τους κολυμβητικού αγώνες που θα διεξαχθούν αυτές τις ημέρες στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, οι πρόεδροι των δύο σωματείων διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι αποχωρούν από τα κτήρια τα οποία και διαχειρίζονταν για πολλά χρόνια, με τη γνωστή καταληκτική ημερομηνία που τέθηκε εκ μέρους του ΟΛΚ στις αρχές Μαρτίου.

Νωρίτερα χθες το πρωί μίλησε για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τα όσα προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα χαρακτήρισε ως μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, αν και όπως θύμισε άλλα είχε υποσχεθεί τον Δεκέμβριο ο Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης. Στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συναντήσει τον κ. Κουβέλη και περίπου είχαν συμφωνήσει ότι μέσω μιας τροπολογίας θα υποστηρίζονταν ο ΝΟΚ και ο ΟΘΑΚ. Με τη λύση είχε συμφωνήσει ο Υπουργός και οι τρεις Καβαλιώτες βουλευτές, υπενθύμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Άφησε να εννοηθεί ότι πέραν της αρχικής συμφωνίας επί της ουσίας δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα επεδίωξε χθες να συναντήσει στη βουλή τον Υπουργό ώστε να έχει νεότερα, να τον ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στην Καβάλα και για όλα όσα δρομολογήθηκαν με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος. Κατά τον κ. Παναγιωτόπουλο, εάν δεν υπάρξει θετική αντίδραση από το υπουργείο, τότε σκοπεύει πριν από τις 25 Φεβρουαρίου να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στη βουλή.

Υπάρχει ακόμη ένα ελάχιστο περιθώριο εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας, διευκρίνισε ο κ., Παναγιωτόπουλος, καλώντας τον Υπουργό να προχωρήσει υλοποιώντας όσα συμφώνησε στη συνάντηση του περασμένου Δεκεμβρίου. Η συμφωνία, άτυπη, επίσημη, ή ανεπίσημη, όποιο χαρακτήρα και εάν έχει, προβλέπει την κατάθεση τροπολογίας όπου τα ναυταθλητικά σωματεία της Καβάλας θα ενισχυθούν οικονομικά από το Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς τα κτήρια επί των οποίων χάνουν οποιοδήποτε δικαίωμα κατασκευάστηκαν και με δικές τους ενέργειες.

Ο ΝΟΚ και ο ΟΘΑΚ προσπαθούν να συναντηθούν στην Καβάλα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είναι πιθανό η συγκεκριμένη συνάντηση να πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου, όταν οι κυβερνητικού βουλευτές θα βρίσκονται στην περιοχή προερχόμενοι από την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης