Παρουσίαση βιβλίου του Θανάση Χειμωνά

 Παρουσίαση βιβλίου του Θανάση Χειμωνά

 

Τα Public και οι εκδόσεις Πατάκη οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο “Παραφροσύνη” του Θανάση Χειμωνά στο Public Καβάλας, την Τετάρτη 28/2 και ώρα 19.00.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το συγγραφέα Διαμαντή Αξιώτη και με τον πρώην Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Ανδρέας είναι ένας ελπιδοφόρος δοκιμιογράφος που πιστεύει ότι η ενεργός συμμετοχή του στην πολιτική θα μπορέσει να ξαναδώσει στο κόμμα της Πράσινης Θύελλας τη χαμένη του ιδεολογία και δυναμική.

Η Μυρτώ –αν και ενταγμένη στον αντιεξουσιαστικό χώρο– γοητεύεται απ’ αυτόν και επιδιώκει να τον προσεγγίσει, την ίδια περίοδο που η εκθαμβωτική και διάσημη ηθοποιός Βανέσσα βιώνει μια σχέση πάθους μαζί του που υπονομεύεται από την εύθραυστη ψυχική της κατάσταση.

Ο Βλάσης, ένας αστυνομικός με σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν, ζει με τους δικούς του εφιάλτες. Ανθρώπινες ζωές που διασταυρώνονται απρόσμενα με φόντο μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική, πολιτική, μα κυρίως ηθική κρίση. Και που η παραφροσύνη καραδοκεί στη γωνία με απρόβλεπτα αποτελέσματα…

 

Ο Θανάσης Χειμωνάς για το βιβλίο

«Ο Ανδρέας Θανόπουλος έχει αρκετά κοινά μ’ εμένα. Το αυτό ισχύει και για την Πράσινη Θύελλα και το κόμμα το οποίο «υπηρέτησα» για πέντε χρόνια. Κάποια από τα πρόσωπα του βιβλίου υπάρχουν και στην πραγματική ζωή. Κάποια από τα γεγονότα που αναφέρω έχουν όντως συμβεί στ’ αλήθεια. Η Παραφροσύνη όμως είναι πάνω απ’ όλα ένα μυθιστόρημα, ένα έργο μυθοπλασίας. Το πού τελειώνει η πραγματικότητα και πού αρχίζει το παραμύθι προτιμώ να αφήσω τον αναγνώστη να το ανακαλύψει».

Διαβάστε επίσης