• 19 Απριλίου 2024,

Παρουσιάστηκαν οι «Άγριες Ανεμώνες», γραμμένες από μια αγωνίστρια της ζωής

 Παρουσιάστηκαν οι «Άγριες Ανεμώνες», γραμμένες από μια αγωνίστρια της ζωής

Το βιβλίο της συμπολίτισσας Ευαγγελίας Γιάννου «Άγριες Ανεμώνες» παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου σε μια όμορφη εκδήλωση, για χάρη της οποίας γέμισε η αίθουσα «Γ. Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το βιβλίο εκδόθηκε προ λίγων μηνών από τον εκδοτικό οίκο «Λιβάνη», ήδη σημειώνει μεγάλη επιτυχία αν και η κ. Γιάννου είναι πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο. Σημειώνουμε επίσης ότι τόσο η συγγραφέας όσο και το βιβλίο της πασχίζουν να εξασφαλίσουν προβολή και αναγνώριση στην Καβάλα αν και στην υπόλοιπη Ελλάδα τα έχουν καταφέρει ήδη.

Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανήκει στο βιβλιοπωλείο «Ζαπώνη Παναγιώτη». Η κ. Αθηνά Γαβριηλίδου μαζί με τη συγγραφέα κατάφεραν να επηρεάσουν θετικά τον χώρο της εκδήλωσης, με δικές τους παρεμβάσεις και ιδέες τον έκαναν αρκετά διαφορετικό. Όμορφο και κατάλληλο για την περίσταση. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ακόμη και χειροποίητα μπισκότα. Μετά από αυτήν την πρώτη ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς επακολούθησε η ουσία. Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφέας (από τη Ξάνθη) Δήμητρα Πυργελή. Επακολούθησε η ανάλυση της εκπαιδευτικού- φιλόλογου Χριστίνας Βαμβούρη- Δημάκη, την οποία συχνά «διέκοπτε» διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο ο δικηγόρος Νίκος Σουλίδης. Με αυτόν τον τρόπο το κείμενο σχολιάστηκε και αναλύθηκε. Τονίστηκε η ικανότητα της συγγραφέως, η οποία με τις «Άγριες Ανεμώνες» άνοιξε τα φτερά της (ειπώθηκε χαρακτηριστικά) στον κόσμο των ιστοριών. Ο κ. Παναγιώτης Ζαπώνης είπε ότι η Ευαγγελία Γιάννου είναι μια αγωνίστρια της ζωής, ένα ξεχωριστό και ταλαντούχο άτομο. Εξήγησε ότι το βιβλιοπωλείο πρώτη φορά στα 20 χρόνια του κάνει εξαίρεση κι οργανώνει εκδήλωση λογοτεχνίας ενηλίκων. Η κ. Βαμβούρη χαρακτήρισε το κείμενο ψυχολογικό θρίλερ κι όπως τόνισε μπορεί να ενταχθεί στην αστυνομική λογοτεχνία.  «Θα μπορούσε να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη» είπε. Τέλος η κ. Πυργελή σημείωσε την μεγάλη ανατροπή στην εξέλιξη της ιστορίας, η οποία αποδόθηκε στην ικανότητα της κ. Γιάννου.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε διάλογος με το κοινό. Η συγγραφέας έμοιαζε ξαφνιασμένη από την επιτυχία της εκδήλωσης, από τα καλά λόγια που ακούστηκαν για την ίδια. Σίγουρα πήρε κουράγιο να συνεχίσει το γράψιμο, επενδύοντας στο ταλέντο που διαθέτει και το οποίο βρήκε τον δρόμο του πρόσφατα. Αλλά όπως σοφά λέει ο λαός «κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Ανάμεσα σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογιώργης, η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Επιστημόνων Κατερίνα Τσατσούλη κτλ.

*Το βιβλίο της Ευαγγελίας Γιάννου βρίσκεται στον κατάλογο των βιβλίων του διαγωνισμού «Βραβεία βιβλίου Public», στην κατηγορία ελληνικό μυθιστόρημα.

Διαβάστε επίσης