Παύλος Δερμιτζάκης: « Βάση της εικόνας του β` μέρους κερδίσαμε δίκαια»

 Παύλος Δερμιτζάκης: « Βάση της εικόνας του β` μέρους κερδίσαμε δίκαια»

Ο προπονητής του ΑΟΚ Παύλος Δερμιτζάκης στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα έδειξε ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο β` μέρος ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο να κινηθεί το Καβαλιώτικο συγκρότημα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Σημαντική νίκη για την Καβάλα στην προσπάθεια που κάνει να κατακτήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ένα πρώτο σχόλιο για τη νίκη που πήρατε κόντρα στον Εθνικό.

Απάντηση: Η εβδομάδα ήταν δύσκολη για μας αφού στο νομό μας επικρατούσανε και επικρατούν καιρικές συνθήκες που δεν μας βοήθησαν στο να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Επίσης αρκετοί ποδοσφαιριστές μας την Πέμπτη παρουσιάσανε στομαχικές διαταραχές. Όλα αυτά μαζί δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να έρθουμε στην Αλεξανδρούπολη όπως θα θέλαμε.    Για μας βλέπαμε το παιχνίδι με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, άσχετα από τη βαθμολογία του αντιπάλου. Γνωρίζαμε ότι είναι μια ομάδα που έπαιζε το «τελευταίο της χαρτί», γιατί είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση και πιθανόν να παρθούν και αποφάσεις από τις ανταποκρίσεις και τα σχόλια για τον Εθνικό. Το γήπεδο δε βοήθησε για να παιχτεί το ποδόσφαιρο που τουλάχιστον εμείς σαν ομάδα μπορούμε και παίζουμε. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή της μπάλας και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις από τα άκρα αλλά και με στατικές φάσεις, δεν είχαμε την καλή τελική ενέργεια, την καλή σέντρα, τη καλή εκτέλεση από  στατική φάση.  Στο ημίχρονο συζητήσαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι από τη στιγμή που έχουμε αυτή την εικόνα και το σκορ είναι στο 0-0 , ο αντίπαλος θα δυναμώνει και πιθανόν σ` ένα από τα δυνατά σημεία που έχει και είναι η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και οι στατικές φάσεις ίσως μας δημιουργούσε προβλήματα.

Στο Β` μέρος όμως τα παιδιά μπήκανε αποφασιστικά. Δείξανε ότι θέλουμε πάρα πολύ αυτό το ματς. Δίκαια πήραμε τους 3 βαθμούς της νίκης βάση της εικόνας που δείξαμε στην επανάληψη. Δεν είναι μόνο τα γκολ και οι ευκαιρίες  είναι και ο τρόπος που παίξαμε. Συνεχίζουμε ένα νικηφόρο σερί και είμαστε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Με ησυχία και ποδοσφαιρική ωριμότητα θα δούμε στη διακοπή τι μπορούμε να κάνουμε ώστε στη νέα χρόνια να δείξουμε την  ίδια εικόνα που δείχνουμε σαν ομάδα και ακόμα καλύτερη ώστε να καταφέρουμε τους στόχους που έχουμε βάλει.

Ερώτηση: Θα γίνουν μεταγραφικές κινήσεις;

Απάντηση: Πάντα υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.  Σε καμία περίπτωση η ομάδα δε θα φύγει από το μπάτζετ που έχουμε βάλει από την αρχή. Είμαι και εγώ αυτής της φιλοσοφίας.  Αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό και κάτι το οποίο ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας μας και στα αγωνιστικά πλάνα δεν θα πούμε όχι.

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι και τη νέα χρονιά θα δούμε τις δυο ομάδες του νομού Καβάλας, Νέστο και ΑΟΚ  στην  ίδια κατάσταση στην  κούρσα για την πρωτιά;

Απάντηση:  Ο Νέστος είναι μια καλή ομάδα και το ξέρουμε. Κάνουνε την προσπάθεια και τον αγώνα τους κάτι το οποίο είναι σεβαστό.  Γενικά για το νομό μου και οι τέσσερεις ομάδες πάνε πολύ καλά.  Αυτό δείχνει και την υγεία που υπάρχει στο νομό Καβάλας . Αυτό που προέχει εκτός από το να είμαστε καλές ομάδες και να αναβαθμίζουμε το ποδόσφαιρο του νομού μας, καλό είναι να αναβαθμίζουμε και την κατηγορία η οποία είναι ξεχασμένη.

Ομάδες που έχουν ποιότητα και υψηλούς στόχους μόνο καλό είναι για το ποδόσφαιρο.  Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο. Το νέο έτος όλους να μας βρει με υγεία και να εκπληρώσουμε τους στόχους τους οποίους βάζει ο καθένας είτε σε ατομικό η σε ομαδικό- συλλογικό επίπεδο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης