• 19 Μαΐου 2024,

Περιφερειακού χαρακτήρα η άσκηση της Πυροσβεστικής που έγινε την Τρίτη στη Θάσο

 Περιφερειακού χαρακτήρα η άσκηση της Πυροσβεστικής που έγινε την Τρίτη στη Θάσο

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συμμετείχαν την Τρίτη σε άσκηση που έγινε στη Θάσο.

Αναφέρονταν σε περιστατικό δασικής πυρκαγιάς με προβλεπόμενη από το σενάριο της διαδικασία διάσωσης πολιτών μέσω θάλασσας. Η άσκηση διήρκεσε τουλάχιστον 3 ώρες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Είχε προηγηθεί άσκηση επί χάρτου που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Αυτές οι ασκήσεις είναι κάτι καινούργιο για τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες. Όλες γίνονται τώρα, τον Μάη, πριν δηλαδή την ουσιαστική έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Η άσκηση δεν περιελάμβανε εναέρια μέσα γιατί αυτά δεν ήρθαν ακόμη στην περιοχή. Τα δύο Πετζετέλ θα έρθουν αρχές Ιουνίου ενώ τα δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractor θα αφιχθούν επίσης τον Ιούνιο αλλά θα έχουν έδρα τους το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.


Την Τρίτη 24-05-2022, διεξήχθη στη Θάσο με απόλυτη επιτυχία η άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022”.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο οποίος παρευρέθη στην άσκηση, δήλωσε τα εξής:

“Η επιλογή της Θάσου ως τόπου διεξαγωγής της άσκησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ απέδειξε την ιδιαίτερη σημασία που επιδεικνύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο πολύπαθο Νησί μας και αποδείχθηκε, για ακόμη μια φορά, η απόλυτη, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπηρεσιών.

Ευχαριστούμε, για την τιμητική του παρουσία, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Κούκουρα καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην άρτια εκτέλεση της άσκησης!

Διαβάστε επίσης