• 5 Μαΐου 2024,

Ο Χρήστος Γάκης ενημερώνει για τις εργασίες κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου 

 Ο Χρήστος Γάκης ενημερώνει για τις εργασίες κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γάκης παρακολουθεί στενά όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το φυσικό αέριο.

Με το έργο που είναι σε εξέλιξη στην πόλη. Τη διαδικασία για την ώρα που το φυσικό αέριο θα χρησιμοποιηθεί και από τα σπίτια και από τις επιχειρήσεις. Στον απόηχο της διήμερης παρουσίας στην Καβάλα της ΔΕΔΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης εκτιμά ότι  η εκστρατεία ενημέρωσης είχε πολύ καλά αποτελέσματα.

Τονίζει το ενδιαφέρον του κόσμου όπως αυτό εκδηλώθηκε και στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο και στη δια ζώσης ενημέρωση που έγινε στο τουριστικό περίπτερο. Σύμφωνα με το Χρήστο Γάκη το απόγευμα της Δευτέρας έμαθαν για το φυσικό αέριο και την χρησιμοποίησή του στις επιχειρήσεις τους ξενοδόχοι και επαγγελματίες της εστίασης.

Αναφέρεται στην πετυχημένη εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο. Την Τρίτη το πρωί στο τουριστικό περίπτερο ενημερώθηκαν οι πολίτες -οι οικιακοί καταναλωτές- και όπως τονίζει και εκεί η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Εξηγεί μάλιστα ότι ενώ οι αιτήσεις το προηγούμενο διάστημα ήταν περίπου 800, μόνο το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 100. Η ΔΕΔΑ -και αυτό το τονίζει ο κ Γάκης- πρόβαλλε όσο εκπρόσωποι της ήταν στην Καβάλα τη δυνατότητα να γίνουν συνδέσεις με επαγγελματίες χωρίς αυτοί να επιβαρυνθούν το κόστος της σύνδεσης. Ένα πόσο κοντά στα 2.000 ευρώ. Αρκεί να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να κάνουν την αίτηση τους για να συνδεθούν με το σύστημα τώρα.

Σχετικά με το εκτελούμενο έργο ο Χρήστος Γάκης αναφέρεται σε εξεύρεση λύσης στο σημείο του αρχαιολογικού ευρήματος, μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Έτσι ώστε οι εργασίες να συνεχιστούν το αργότερο από την ερχόμενη εβδομάδα.

Αντίθετα θα συνεχίσουν να είναι σταματημένες στην οδό Κολοκοτρώνη αφού το συνεργείο που θα δούλευε στην οδό μεταφέρεται για να εργαστεί στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη. Όταν τελειώσει από την πλατεία Καπνεργάτη τότε θα επανέλθει για να συνεχίσει την κατασκευή του δικτύου στην οδό Κολοκοτρώνη, μέσω της οποίας θα φτάσει στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης