Περίμεναν περισσότερο κόσμο στην ποντιακή Οδύσσεια

 Περίμεναν περισσότερο κόσμο στην ποντιακή Οδύσσεια

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ήταν το βράδυ της Κυριακής στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων προκειμένου να παρακολουθήσουν μία διαφορετική εκδήλωση,  η οποία συνέδεσε το βασικό θέμα του φεστιβάλ Φιλίππων -την Οδύσσεια- με την ποντιακή διάλεκτο.

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης διάβασε εκτεταμένα αποσπάσματα από την Οδύσσεια του Ομήρου, όπως προ ετών τη μετέφρασε στα ποντιακά ο πατέρας του Παύλος. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης περίμεναν περισσότερο κόσμο.

Η εκδήλωση δεν είχε εισιτήριο. Ατύχησαν όπως φαίνεται. Ρόλο έπαιξε το ότι την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν και άλλες εκδηλώσεις στην πόλη και τον Δήμο Καβάλας γενικότερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και δεν πρόβαλαν την εκδήλωση σύλλογοι Ποντίων της περιοχής που σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις δραστηριοποιούνται στη διαφήμιση του γεγονότος.

Ίσως να έφταιξε και το ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του κλίματος των διακοπών.

Ο Γιώργος Κοτανίδης διάβασε για περίπου μιάμιση ώρα κείμενα της Οδύσσειας όπως μεταφράστηκαν από τον πατέρα του Παύλο, συνοδευόμενος από ποντιακή λύρα και χορευτές από σύλλογο της Δράμας. Ο συνδυασμός ήταν άριστος και το χειροκρότημα του κοινού συχνό.

 

Διαβάστε επίσης