• 7 Μαΐου 2024,

Σε αυξημένη επιφυλακή μάλλον χωρίς ισχυρούς ανέμους

 Σε αυξημένη επιφυλακή μάλλον χωρίς ισχυρούς ανέμους

Σε αυξημένη επιφυλακή είναι από την προηγούμενη εβδομάδα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε όλο το νομό μιας και βρισκόμαστε στο μήνα Αύγουστο όπου παραδοσιακά ανακύπτουν τα περισσότερα περιστατικά πυρκαγιών.

Η Ανατολική Μακεδονία δεν επηρεάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους των προηγούμενων ημερών. Δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου περιστατικά πυρκαγιών και δη δασικών.

Η επιφυλακή παρόλα αυτά είναι δεδομένη και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα.

Οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες στην Ανατολική Μακεδονία σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και από πλευράς δυνατών ανέμων και από πλευράς θερμοκρασιών.

Από την Τετάρτη οι θερμοκρασίες υποχωρούν στην Ανατολική Μακεδονία και παρά το ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα οι βοριάδες συνεχίζονται, και θα είναι δυνατοί, δε φαίνεται να επηρεάζουν και αυτή τη φορά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στο νομό Καβάλας κ Σταύρος Κιβράκης παρατηρεί ότι υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει τις διακοπές του στο νομό. Ζητά άπαντες να είναι προσεκτικοί για να μην υπάρξει κανένα περιστατικό πυρκαγιάς τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, πριν και μετά από αυτόν.

 

Διαβάστε επίσης