• 17 Μαΐου 2024,

Περιορίζονται τα μπρούτζινα στην τσέπη μας – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκέφτεται να αποσύρει τα νομίσματα του1 & 2 λεπτών

 Περιορίζονται τα μπρούτζινα στην τσέπη μας  – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκέφτεται να αποσύρει τα νομίσματα του1 & 2 λεπτών

Να α­πο­σύ­ρει α­πό την κυ­κλο­φο­ρί­α τα νο­μί­σμα­τα του 1 και 2 λε­πτών του ευ­ρώ σκέ­φτε­ται η Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Ε­πι­τρο­πή σε μια προ­σπά­θεια να ε­ξοι­κο­νο­μη­θούν αρ­κε­τά κον­δύ­λια.

Ο­πως α­να­φέ­ρει το έγ­γρα­φο της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ε­πι­τρο­πής το κό­στος πα­ρα­γω­γής και δια­χεί­ρι­σής τους για τα νο­μί­σμα­τα του 1 και 2 λε­πτών πολ­λές φο­ρές ξε­περ­νούν συ­χνά την ο­νο­μα­στι­κή τους α­ξί­α, α­να­φέ­ρε­ται σε έγ­γρα­φο της Ε­Ε.

Το πι­θα­νό αυ­τό μέ­τρο πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στο ε­κτε­λε­στι­κό σχέ­διο της Ε­Ε για το τρέ­χον έ­τος, το ο­ποί­ο δό­θη­κε σή­με­ρα στη δη­μο­σιό­τη­τα και προ­βλέ­πε­ται να τε­θεί σε ε­φαρ­μο­γή την πε­ρί­ο­δο Ο­κτω­βρί­ου-Δε­κεμ­βρί­ου, έ­πει­τα α­πό α­ξιο­λό­γη­ση της χρή­σης των δύ­ο νο­μι­σμά­των του ευ­ρώ με τη μι­κρό­τε­ρη α­ξί­α.

Οι Βρυ­ξέλ­λες προ­σα­να­το­λί­ζο­νται στο να ει­σά­γουν κα­νο­νι­σμούς στρογ­γυ­λο­ποί­η­σης στα πο­σά των κα­τα­να­λω­τι­κών α­γα­θών σε ό­λα τα μέ­λη της Ε­Ε, έ­τσι ώ­στε οι κα­τα­να­λω­τές να μπο­ρούν να πλη­ρώ­νουν χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τα νο­μί­σμα­τα του 1 και 2 λε­πτών. Η στρογ­γυ­λο­ποί­η­ση θα εί­ναι το πρώ­το βή­μα για την τε­λειω­τι­κή α­χρη­σί­α τους, κα­θώς αυ­τή α­να­μέ­νε­ται να θέ­σει στα­δια­κά ε­κτός χρή­σης τις μι­κρό­τε­ρες υ­πο­διαι­ρέ­σεις αυ­τές του ευ­ρώ.

Με­τα­ξύ των 19 χω­ρών του ευ­ρώ, η Ολ­λαν­δί­α, η Φι­λαν­δί­α, η Ι­τα­λί­α και το Βέλ­γιο, ή­δη έ­χουν θε­σπί­σει κα­νο­νι­σμούς για να εν­θαρ­ρύ­νε­ται η στρογ­γυ­λο­ποί­η­ση των πο­σών στις πλη­ρω­μές με με­τρη­τά, σε μί­α προ­σπά­θεια να μειω­θεί η χρή­ση των δύ­ο αυ­τών νο­μι­σμά­των.

Νομίζω ότι αυτή η απόφαση αν τελικά παρθεί θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση αφού θα ελαφρύνει την τσέπη μας από κέρματα που δεν χρειάζονται ποτέ και εμφανίζονται μόνο στα ταμεία των Super Market.

Βέβαια η απόσυρση τους δεν είναι και τόσο εύκολη όσο ακούγεται αφού θα πρέπει να γίνει πρώτα στρογγυλοποίηση στα ποσά των αγαθών σε όλα τα μέλη της Ε.Ε.

 

Η Λενιώ από το σήριαλ ΜΕΛΙΣΣΕΣ μπήκε στην κελί για τον φόνο του Σέργιου.

Η χαρτορίχτρα την έκανε την ζημιά.

Έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να την συνηθίσουμε την Λενιώ να μπαινοβγαίνει στην φυλακή για τον φόνο του συζύγου της αφού όπως όλα δείχνουν η μεγάλη επιτυχία του σήριαλ θα αναγκάσει τους παραγωγούς να το συνεχίσουν και δεύτερη χρονιά.

Πάει για ΤΟΛΜΗ και ΓΟΗΤΕΙΑ η δουλειά αν δεν το έχετε καταλάβει.

Μπορεί να βγώ , μπορεί να μπω που λέει και το τραγούδι , μπορεί να φύγω και να ξαναρθώ !

Πάντως φαίνεται ότι οι σεναριογράφοι του σήριαλ έχουν φανταστία και όρεξη να την μπερδέψουν την τράπουλα προκειμένου να κρατήσουν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα αγαπητοί μου αναγνώστες.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης